Yeni torba kanunda, çok kazananların daha fazla vergi ödemesi öngörülüyor. 

Vergide Adalet: Çok Kazanan Çok Vergi Ödeyecek

Mevzuat baştan sona ele alınarak vergiden enerjiye kadar yeni düzenlemeler torbaya konulacak. Bakan Şimşek, “Vergide adaleti sağlamak ana hedefimiz. Çok kazananın daha çok vergi ödemesini hedefliyoruz. Vergi mevzuatında istikrar sağlayacak kuralları belirleyeceğiz” dedi.

Enerji Düzenlemeleri: Yenilenebilir Enerji ve Doğalgaz Tarifesi

Enerji alanında da önemli düzenlemeler geliyor. Yenilenebilir enerji yatırımları teşvik edilecek, ancak yatırımı zamanında gerçekleştirmeyenlerin ruhsatları iptal edilecek. Dar gelirli vatandaşlar için doğalgazda gelire göre tarife uygulaması başlatılacak. Bu uygulama ile dar gelirli vatandaşlar, doğalgaz faturalarının yalnızca bir kısmını öderken, geliri yüksek olanlar faturalarını tam ödeyecek.

Yenilenebilir Enerji ve Maden Aramaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti. Bakan Bayraktar, “Yenilenebilir enerji, enerjide dışa bağımlılığı azaltacak ve artan enerji talebine çözüm olacak. Türkiye’nin güneş ve rüzgar enerjisinde büyük bir potansiyeli var” dedi. Ayrıca, maden aramalarında ruhsat ve izin süreçlerinin kısaltılmasına yönelik adımlar atılacak.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Dar Gelirliye Ucuz Doğalgaz

Hükümet, dar gelirli vatandaşların doğalgaz faturalarını hafifletmek için yeni bir çalışma başlattı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle, doğalgazda gelire göre fiyatlandırma yapılacak. Bu kapsamda, geliri yüksek olanlar tam fatura öderken, dar gelirli vatandaşlar faturalarının yalnızca belirli bir kısmını ödeyecek.

Karadeniz Gazı ve Vatandaşa Destek

Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz sonrası, vatandaşlara sağlanan 25 metreküp bedelsiz doğalgaz uygulaması sona erdi. Ancak, hükümet, yerli gaz üretiminin vatandaşın cebine yansıması için yeni adımlar atmayı planlıyor. Bu kapsamda, dar gelirli vatandaşlara sağlanacak ucuz doğalgaz için çalışmalar devam ediyor.

Yeni torba kanun, vergiden enerjiye birçok alanda önemli değişiklikler getirecek. Çok kazananın daha fazla vergi ödeyeceği, yenilenebilir enerji yatırımlarının teşvik edileceği ve dar gelirli vatandaşların doğalgazda destekleneceği bu düzenlemelerin önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor.