Dr. Ersin Arslan Mücahitler Hastanesi ve Yavuzeli İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları, 4 Temmuz’da yedikleri yemekten zehirlenmiş ve çalıştıkları hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alınmıştı.

Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Hekimlerin Cenazeleri Toprağa Verildi Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Hekimlerin Cenazeleri Toprağa Verildi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, 61 kişinin rahatsızlandığını ve tedavi altına alındığını açıklamıştı.

Ancak, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antep Şubesi Eşbaşkanı Yılmaz Sucu, zehirlenenlerin sayısının bu rakamdan çok daha fazla olduğunu belirtti. Sucu, “Yemekten etkilenenlerin sayısı verilen rakamlardan çok daha fazla,” dedi.

Yemek Kalitesi ve Şikayetler

Yılmaz Sucu, sağlık çalışanlarının hastane yemeklerinin sağlıksız olduğuna dair şikayetlerinin olduğunu söyledi. “Yemeklerden böcek çıktığı bile oluyor. Yemekler erken saatlerde yapıldığı için bekletiliyor ve bu durum, özellikle sıcak havalarda bakteri oluşumuna neden oluyor. Bu tür şikayetler tutanak altına alınıyor ama hiçbir yaptırımı yok,” dedi. Sucu, hastanelerin yemeklerinin kendi bünyelerinde yapılması gerektiğini vurgulayarak, özel şirketlerden sağlanan yemeklerin sağlık çalışanlarına zarar verdiğini belirtti.

Denetim Eksiklikleri ve Soruşturma

HEP-SEN Antep Şube Başkanı Ayşe Kılınç da hastane yemeklerinin yeterli denetimden geçmediğini ifade etti. “Sağlık çalışanlarının yediği yemeklerin diyetisyen ve müdür yardımcısından oluşan bir kurul tarafından her gün tadılması ve kalite kontrolünün yapılması gerekir. Zehirlenme olayı, denetimlerin sağlıklı yapılmadığını gösteriyor. Bu durumun sorumluları mutlaka soruşturulmalıdır,” dedi. Kılınç, hastaların da aynı yemekleri yediğini ve bu durumun sağlık açısından risk taşıdığını belirtti.

İnceleme ve Numune Alımı

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Şahin, “Yemeğin yapıldığı yerle ilgili hem Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerimiz numune alımı işlemlerine başladılar. Çalışmalar sürüyor,” dedi.