Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

Kamu kurumlarında yapılacak tasarrufla ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Kulislere düşen bilgilere göre kamu kurumları tarafından kullanılan araç ve binalara yapılan harcamalarda sınırlama getirileceği ileri sürülürken çoğu yatırımın da askıya alınması bekleniyor.

Bloomberg duyurdu

ABD'li Bloomberg haber ajansının verdiği bilgilere göre; pazartesi günü açıklanacak olan tasarruf tedbirleri paketi, yatırımların yavaşlatılması ve kamuda alımların azaltılması gibi düzenlemeleri içerecek.

Pazartesi açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda, tasarruf ve verimlilik paketinin gelecek hafta pazartesi günü açıklanacağını duyurmuştu.

Araç ve mülk alınmayacak

Bloomberg tarafından ele geçirilen resmi bir belgeye göre, tasarruf planları arasında "bazı erken aşama altyapı projelerinin yavaşlatılması ve önümüzdeki üç yıl boyunca gerekli görülmedikçe yenilerinin hayata geçirilmemesi planı" bulunuyor. Bu durum, Kanal İstanbul gibi mega projeleri de etkileyebilir. Belgede ayrıca, "hükümet tarafından kullanılan araç ve mülklerin satın alınması ve kiralanmasının durdurulması" gibi önlemlerin de yer aldığı ifade ediliyor.

Diğer önlemler arasında, "kamu sektöründe işe alımlarda kesintiler" ve "yabancı delegasyonlar için sosyal etkinliklerde kesintiler" de tasarruf tedbirleri kapsamına alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konuya ilişkin herhangi bir yorum yapmayı reddetti.