Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personel, aralarında ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu bireylerin de bulunduğunu belirterek, kamuda hak ettikleri yerin verilmesini istiyor.

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Bu taleplerin ardından Yardımcı Hizmetler Sınıfının Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi Meclis'e sunulmuştu.

Meclis’te Gündeme Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürkmen, konuyu Meclis'te dile getirdi. Melih Meriç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kamu kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personeller eğitim durumları ve statülerine göre Genel ve İdari Teknik Hizmetler sınıfına geçiş hakkı talep etmektedir. Bu personellerin talepleri yerine getirilmeli, tanımsız görevlendirmeden ötürü yaşanan mağduriyetler bir an önce giderilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Öztürkmen’den YHS’ye Destek Mesajı

CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürkmen de konuyla ilgili destek mesajı verdi. Öztürkmen, “Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri, TBMM'ye verilen kanun tekliflerinin bir an önce yasalaşmasını bekliyor.” diyerek personelin taleplerinin hızla karşılanması gerektiğini vurguladı.

Statü Değişikliği Bekleniyor

Kamu personeli, uzun süredir dile getirdikleri statü değişikliği taleplerinin bir an önce hayata geçirilmesini umuyor. Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın kaldırılması ve personelin eğitim durumlarına göre Genel ve İdari Teknik Hizmetler sınıfına geçiş yapabilmesi, kamuda adaletin sağlanması açısından önemli bir adım olarak görülüyor.