Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İstanbul'da trafik kazasında yaralanan bir vatandaşın özel bir hastaneye sevk edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bu sürecin acil sağlık hizmetlerinin rutin kural setine uygun olarak gerçekleştiği belirtildi.

Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı

İnceleme ve Sevk Süreci

Bakanlık, olay yerinden hastaneye nakil süreçlerinin en yakın ve en uygun hastaneye yapılması gerektiğini vurguladı. Yapılan incelemede, yaralının yakınında bulunan Maltepe Devlet Hastanesi, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları EAH ve Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin uygunluk durumları değerlendirildi. En yakın merkez olan Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin başka bir ambulans yönlendirilmiş olması nedeniyle, yaralının Özel Medical Park Maltepe Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

Mali Konuların İncelenmesi

Bakanlık, bu sürecin acil sağlık hizmetleri kurallarına uygun olduğunu, ancak mali konularla ilgili ayrı bir inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakanlığın ilgili birimi, bu mali konuların incelenmesi için soruşturma açtı.