Korkunç bir hata, İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan bir sağlık skandalında gün yüzüne çıktı. 26 yaşındaki Sena K, kanser teşhisi konulup kemoterapi tedavisine başlamışken, yönlendirildiği özel laboratuvarda yaşanan bir karışıklık sonucunda büyük bir travma yaşadı. İddiaya göre, laboratuvar uzman doktoru, Sena K'nin biyopsi sonucunu başka bir kanserli hastanınkiyle karıştırdı. Bu inanılmaz hata, Sena K'ye yanlış teşhis ve tedavi uygulanmasına yol açtı.

Hastanın hikayesi, göğsünde hissettiği ağrıyla özel bir hastaneye başvurmasıyla başladı. Burada yapılan değerlendirmeler sonucunda Sena K, biyopsi için Alsancak semtindeki özel bir laboratuvara yönlendirildi. Ancak burada yapılan kritik bir yanlış sonucunda, Sena K'nin kanserli kitleleri ile başka bir hastanınki karıştırıldı. Sonuç olarak, Sena K'ye yanlış teşhis olarak meme kanseri konuldu ve İstanbul'da gittiği başka bir hastanede kemoterapi tedavisine başlandı.

Neyse ki, şans eseri, Sena K'nin raporunu inceleyen başka bir doktor, çelişkili sonuçlardan şüphelenerek gerçeği ortaya çıkardı. İlerleyen süreçte, Sena K, yaşadığı mağduriyetin sorumlusu olan laboratuvar uzman doktoru hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü de konuyla ilgili idari soruşturma başlattı.

TAKSİRLE YARAMA'

Kanser hastasının tekrar laboratuvara başvurması üzerine raporların karıştığı belirlendi. Sena K'ye durum bildirilip, kanser olmadığı söylendi. Bunun üzerine Sena K, avukat Fatih Volkan aracılığıyla raporları karıştıran laboratuvarda görevli uzman doktor F.N.İ. hakkında, 'Taksirle yaralama' suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TAZMİNAT DAVASI DA AÇILACAK

Avukat Volkan, F.N.İ. hakkında, maddi manevi tazminat davası da açacaklarını da söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili idari soruşturma başlattı. Öte yandan raporları karıştırdığı öne sürülen uzman doktor F.N.İ'nin, çalıştığı kurumda izne çıktığı öğrenildi.