Ancak, bu değişikliklerin ardından yan dal uzmanları, uygulama yönetmeliğinin henüz yayımlanmamış olması sebebiyle belirsizlikle karşı karşıya kaldılar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaklaşık bir ay önce yaptığı açıklamada, Ankara ve İstanbul dışındaki tüm yan dal uzmanlarının artık sözleşmeli statüsüne alındığını belirtmişti. Ancak, bu durumla ilgili olarak henüz resmi bir düzenleme yapılmamış olması, yan dal uzmanları arasında endişe yarattı.

Bakan Koca, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun."

ifadelerini kullanmıştı.

CHP’den Bakanlığa Okul Hemşiresi Görevlendirilmesi Talebi CHP’den Bakanlığa Okul Hemşiresi Görevlendirilmesi Talebi

Kanun ile,

Yan dal uzmanlığının teşvik edilmesi amacıyla uzman tabipler için öngörülen ek ödeme, yan dal uzmanları için 200 puan arttırılarak ödenecek.

Kanunla, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde personel istihdamını teşvik etmek, devlet hizmeti yükümlülük süresini tamamlayan tabip ve uzman tabiplerin bulundukları yerde hizmete devam etmelerini teşvik ederek kamu sağlık hizmetlerinde devamlılığı sağlamak gayesiyle sözleşmeli pozisyon sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak. Bu 9.000 kadro yandal uzmanları için kullanılacak.