Ali Yalçın, görüşmede 3600 Ek Gösterge konusundaki çalışmaların hızla başlaması ve acilen uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da katıldı.

Ali Yalçın, 7. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında 1'inci Dereceye 3600 Ek Gösterge konusundaki çalışmaların başlatılması için resmi bir yazıyı Bakanlığa ilettiklerini belirtti. Genel Başkan Yalçın, bu çalışmanın, 5,3 milyon kamu görevlisi ve emeklisini yakından ilgilendiren ve emekli aylıklarında önemli bir artış sağlayabilecek ek göstergelerle ilgili olduğunu vurgulayarak, "Kamu görevlileri ve emeklileri tarafından beklenen '1. Dereceye 3600 Ek Gösterge' çalışmasının hemen başlaması ve sonuçlarının acilen Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmasını bekliyoruz" dedi.

Yalçın, 7'nci Dönem Toplu Sözleşme ile kayıt altına alınan; 4688 sayılı Kanun'un evrensel ilkelere uyumlu hale getirilmesi, Harcırah Kanunu ile Devlet Memurlarına Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nin günün şartlarına göre düzenlenmesine ilişkin teklifleri Bakan Işıkhan'a iletti. Toplu sözleşme hükümlerinin uygulanması noktasında yaşanan tereddütleri ve Koruyucu Giyim Malzemesi hükmünün uygulanması noktasında yaşanan sorunları da görüşmede dile getiren Yalçın, sorunların çözümü noktasında zaman kaybedilmeden ilgili çalışmaların başlaması gerektiğine vurgu yaptı.

Kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini önemsediklerini belirten Bakan Işıkhan ise gerekli çalışmaların hayata geçirilebilmesi için yetkili sendika olan Memur-Sen ile diyalog mekanizmasının süreceğini dile getirdi.