Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2019’da seçimleri kazanan HDP, İYİ Parti ve CHP belediyelerinde 1400 memurun kapının önüne koyulduğunu söyleyerek “pazar günü yapılacak seçimde doğru bir şey yapmak zorundayız” ifadesini kullandı.

"MİLLETİN DERDİYLE İLGİLENEN TEŞKİLATINIZ"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, kentteki bir düğün salonunda üyelerle bir araya gelerek düzenlenen iftar programında, sendikalarının 32 yıllık mücadele süreci boyunca istikametini koruyarak, milletin derdiyle ve kendi milletiyle ilgilenen bir teşkilat olduğunu vurguladı.

SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ:MEMUR SEN

Geçmişte memur ve işçi haklarıyla ilgili yaşanan sorunların Memur-Sen tarafından çözüme kavuşturulduğunu belirten Yalçın, mevcut sorunların çözümünün de yine Memur-Sen bünyesinde olduğunu dile getirdi.

Yalçın, şu şekilde konuştu:

Geçmişte yaşanan sorunların çözümü için Memur-Sen'in önemli rol oynadığını gördük ve şimdi de aynı güvenle hareket ediyoruz. Yeni sorunların oluşmaması için 31 Mart'ta doğru bir adım atmak zorundayız. Zira geçmişte, 2019'da CHP, HDP ve İYİ Parti'nin aldığı belediyelerde 1400 memuru kapının önüne koyduklarını gördük. Biz bu arkadaşlarımız için Adana, Kırşehir, Odunpazarı, Antalya ve Esenyurt gibi birçok yerde eylem yaptık. Onların ekmeğiyle oynandı, ancak biz mahkeme kararlarıyla onları geri döndürdük.

CHP BELEDİYELERİNİ ELEŞTİRDİ

CHP belediyelerinde işten çıkarılan memurların durumuna ilişkin mücadelelerini değerlendiren Yalçın, şu açıklamalarda bulundu:

Deprem Bölgesi Cari Ödemesi İçin Açılan Dava! Deprem Bölgesi Cari Ödemesi İçin Açılan Dava!

Memlekette adalet yürüyüşü gerçekleştiren Sayın Kılıçdaroğlu'na 'bunların teminatı benim, bir sorun olursa bana gelin' demişti. Ancak HAK-İŞ gelip onu bulamadı, 5 bin kişi gelip onu bulamadı. Biz ise 'biz seni bulacağız, bunların hesabını soracağız' diyerek meydan okuduk. Kısa bir süre sonra yürütmeyi durdurma kararıyla arkadaşlarımız işlerine geri döndü. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza gittik ve 'bunlar 1300 kilometre öteden, iki belediye anlaşarak memurları işlerinden ediyorlar, yönetmelikteki iyi niyetle korunmuş ruhsatı kullanıyorlar' dedik. Cumhurbaşkanımız Çalışma Bakanına talimat verdi ve 'hemen yönetmeliği değiştirin, emekçilere zulmetmelerine izin vermeyin' dedi. Sonrasında ise 'efendim, bunlar 1400 kişiyi işten attılar, memur, sözleşmeli' dedik. Mücadelemizi büyüttük ve sonunda Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle 460 bin sözleşmeliyi kadroya aldık ve onları hak ettikleri konuma getirdik."

"İSTİKRARIN DEVAMI SORUMLULUĞUMUZ"

Yalçın, sendika olarak 1 milyon 35 bin üye sayısını 1 milyon 150 bine yükseltmek için teşkilatlarıyla sahada olduklarını ifade ederek,

Tüm mücadelemiz, 15 Mayıs mutabakatında 1 milyon 150 bin sayısına ulaşmak üzerine yoğunlaşıyor. Bununla birlikte, 31 Mart seçimlerinde yeni sorunların ortaya çıkmaması ve Türkiye'nin seçimsiz 4 yıl boyunca kamu personel sistemindeki dengesizlikleri, adaletsizlikleri, unvan ve yetki farklarını düzeltmesi için çaba gösteriyoruz. Türkiye'nin istikrarlı olması, iç huzurunun ve düzeninin korunması herkes için önemlidir. Kamu görevlileri olarak, ülkemize hizmet etmenin yanı sıra bu istikrarın devamını sağlamak da sorumluluğumuzdur

dedi. Ayrıca, Memur-Sen üyesi olan AK Parti Iğdır Belediye Başkan Adayı Ülkü Öcal'a destek çağrısı yaptı.