Yalçın, uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda yargı yoluna başvuracaklarını da ifade etti.

"Toplu Sözleşme Hukukunu Askıya Alan Bir Durum"

NTV'den Sibel Can'ın haberine göre, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında alınan personel servislerinin kaldırılması kararı, çeşitli tepkilere neden oldu. Ali Yalçın, kararı toplu sözleşme hükümlerini hatırlatarak eleştirdi ve bu durumun toplu sözleşme hukukunu askıya alan bir durum olduğunu vurguladı.

Kamuda Tasarruf Tedbirlerine Tepki: Servislerin Kaldırılması Tartışma Yarattı

Yalçın, "Ortada hüküm net; servis hizmeti sağlanabilir deniyor. Sağlanamadığı durumlarda kişiye bir gidiş geliş bileti verilir." ifadelerini kullandı.

"Karşılıklı İmza Altına Alınan Bir Toplu Sözleşmedeki Hüküm Uygulanır"

Yalçın, toplu sözleşme hükümlerinin süresi dolana ve yeni bir hüküm ihdas edilene kadar uygulanması gerektiğini belirtti. Bu kararın başka sorunları da beraberinde getireceğini söyleyen Yalçın, kararın gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. "Toplu sözleşme hükümleri istenirse bir genelgeyle askıya alınır gibi bir keyfilik çıkarmaya gerek yok." dedi.

Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

Yargı Yoluna Başvuru Hazırlığı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kararın tekrar gözden geçirilmemesi durumunda yargı yoluna başvuracaklarını belirtti. Bu süreçte toplu sözleşme ile elde edilen hakların korunması için mücadele edeceklerini ifade etti.