WABetaInfo tarafından keşfedilen bu özellik, grup içindeki uygunsuz mesajların önüne geçmeyi amaçlayacak ve Android cihazlarda kullanılabilen beta sürümünde bulunuyor.

WhatsApp, grup kullanıcılarının daha güvenli ve verimli bir şekilde iletişim kurmalarını sağlamak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WABetaInfo tarafından keşfedilen bu özellik, Android cihazlarda kullanılabilen beta sürümünde bulunuyor. Bu özellik sayesinde, grup üyeleri uygunsuz buldukları mesajları grup yöneticilerine şikayet edebilecekler. Bu da yöneticilerin, grubu daha güvenli bir şekilde yönetmelerini ve uygunsuz içeriklerin önüne geçmelerini kolaylaştıracak.

Grup yöneticileri mesajları silebilecek

Bu özellik sayesinde, grup üyeleri, grup içindeki herhangi bir mesajı uygunsuz buldukları takdirde, mesajı grup yöneticilerine iletebilecekler. Yöneticiler daha sonra, mesajı değerlendirerek, uygun olup olmadığına karar verecekler. Eğer mesaj bir ihlal içeriyorsa, yöneticiler "herkesten sil" seçeneğini kullanarak mesajı kaldırabilecekler. Bu özellik, grup ayarları menüsünden etkinleştirilebilecek ve grupları daha güvenli ve verimli bir şekilde yönetmeyi kolaylaştıracak.

Uygunsuz İçerikleri Önlemeye Yönelik Özellik Geliştirme Sürecinde

Gruplarda uygunsuz içeriklerin paylaşımını önlemeye yönelik bu özellik şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağına dair henüz net bir bilgi mevcut değil.

Editör: Güler Sağlam