O dönemde sadece 3 yaşında olan Nisan, ailesi tarafından Tuzla 3. No’lu Çocuk Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Ancak, olay tarihinde "üst solunum yolu enfeksiyonu" teşhisiyle reçete edilen ilaçlarla durumu düzelme kaydetmedi. Nisan, 11 Mart'ta Tuzla Devlet Hastanesi'nin acil servisine kaldırıldı ve burada iç hastalıkları uzmanı tarafından "akut farenjit" tanısı konularak çocuk hastalıkları uzmanına sevk edildi.

Yakacık Doğumevi ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen Nisan, "akut farenjit" tedavisi görmesine rağmen durumu kötüleşti. Sonrasında "akut bronşit" tanısıyla Remedy Hastanesi'ne götürüldü. Ancak, burada yapılan teşhisle Nisan'a, diyabet hastalığının ölümcül bir komplikasyonu olan "diyabetik ketoasidos" tanısı konuldu. Minik Nisan aynı gün üniversite hastanesine sevk edildi ve şeker komasına girdi.

Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

Dört doktorun yanlış teşhis ve tedavileri sonucunda Nisan Tandoğan, sürekli bakıma muhtaç hale geldi. Ailenin çabaları sonucu altı yıl sonra iki doktor hakkında, sekiz yıl sonra ise diğer iki doktor hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "taksirle yaralama" suçundan dava açıldı. 18 celse süren mahkemede 16 Ocak 2024'te karar çıktı. Mahkeme, dört doktora beşer ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca doktorlara birer yıl süreyle mesleklerinin icrasını yasakladı.

Tandoğan ailesinin avukatı Kenan Tandoğan, yerel mahkemenin kararına itiraz ettiklerini açıkladı.