7. dönem toplu sözleşmesi çerçevesinde alınan bu kararlar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında alınan kararları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, hakem kurulu tarafından oransal zam konusunda Kamu İşveren Kurulu'nun teklifi aynen kabul edildi. Ancak, toplu sözleşme sürecinde uzlaşılamayan 55 madde de incelendi. Bu kapsamda, uzlaşılamayan 55 maddenin 15'inde bazı değişiklikler yapıldığı ifade edildi.

Hakem Kurulu'nun bu kararları, kamu görevlileri ve emeklileri arasında büyük bir merakla bekleniyordu. Özellikle veteriner hekimler, teknisyenler ve teknikerler için yapılan özel hizmet tazminatı değişiklikleri, sektörde çalışanları yakından ilgilendiren bir adım oldu.

Veteriner hekim, teknisyenlerin tazminat oranları artırıldı

Reddedilmeyen 5 maddede ise veteriner hekim, teknisyen ve teknikerlerinin özel hizmet tazminatı oranında değişiklik yapıldığı bilgisi verildi. Buna göre Memur Sen’in taslağında 100 puan artırılması istenirken bu oran kurul tarafından yalnız 10 puan artırıldı.

Yemek yardımına ilişkin iki madde için de ‘çalışma yapılacak’ denildiği aktarıldı.

Kira yardımı verilmedi

Öte taraftan kira yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı, ölüm yardımı maddelerin de reddedilen maddeler arasında olduğu öğrenildi.

Gazete Memur