Dr. Bingöl, seçim sonrasında özellikle dolaylı vergilerde yüksek artışlar yaşanacağını belirtti ve çalışanların maaş artışlarının sınırlanmasının gündeme gelebileceğini açıkladı.

Ayrıca, bütçenin zorlu bir durumda olduğunu ve vergi artışlarının devam edeceğini vurgulayan Bingöl, Orta Vadeli Program'a göre önümüzdeki dört yıl içinde toplanması hedeflenen vergi miktarının büyük olduğunu, yüksek bütçe açığı ve ödenmesi gereken faiz giderlerinin de ek yük oluşturduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde tüketici kredileri, banka ve sigorta işlemleri vergisi, harçlar ve bazı Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) kalemlerinde artışlar bekleniyor. Bu artışlarla birlikte vergi yükünün artması muhtemel.

Dr. Bingöl, 2023 yılı Yeniden Değerleme Oranı'nın yüzde 55'in üzerinde olabileceğini tahmin ederek, 2024 yılında vergi, harç ve cezalarda en az yüzde 55 artışın olabileceğine dikkat çekti. Bu artışların, yüksek enflasyonun etkilerini gelecek yıla sürüklemesi anlamına geldiğini ifade etti.

Bingöl, örnek olarak 2022'de üç yıl ve üzeri bir pasaport harcının 1.478,30 TL olduğunu, 2023'te ise 4.943,50 TL'ye çıktığını ve 2024'te bu harcın en iyimser tahminle yaklaşık 7.645 TL olabileceğini belirtti.