Geçtiğimiz yıl bu projenin müjdesini veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'nın vaadettiği gibi, hastane kompleksine yüzme havuzu, spor salonu ve kreş gibi tesisler eklenmişti. Bu kapsamda hizmete sunulan yeni anaokulu, yoğun bir çalışma periyodunun ardından çocukların hizmetine girdi.

Van SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bünyesine katılan modern anaokulu, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim almasını sağlayacak donanıma sahip. Bu adım, Van şehrine modern ve çocuk dostu bir sağlık ve eğitim kompleksi kazandırmak adına atılan önemli bir adım oldu. Hastane yönetimi, bu tesislerin şehre ve çevre bölgelere fayda sağlayacağını belirterek, toplumun her kesimine yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Enerji Verimliliği İçin Hastanenin Çatısına GES Kuruldu Enerji Verimliliği İçin Hastanenin Çatısına GES Kuruldu

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖZEL ANAOKULU

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik olarak inşa edilen anaokulunun açılış törenine katılarak, bu özel projenin önemini vurguladı. Törende bölgenin önde gelen siyaset ve eğitim temsilcileri de yer aldı. Van Valisi Balcı, törende yaptığı konuşmada, Van'da eğitime yapılan yatırımların boyutunu ve yeni açılan okulların kent için önemini detaylandırdı.

VAN'DA EĞİTİMDE ÇITA YÜKSELİYOR

Vali Ozan Balcı, "Van'da 111 yeni anaokulu yaptık ve önümüzde 7 yeni anaokulu projesi daha bulunuyor. Bu çalışmalarla birlikte Van'da anaokulu sayısını 40'tan 160'a çıkardık. Devlet ve millet imkanlarıyla gerçekleştirilen bu projeler sayesinde çocuklarımızın hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri destekleniyor. Bu kapsamlı eğitim yatırımının hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ederiz," dedi ve projenin kısa sürede tamamlanmasının COVİD-19 sonrası eğitime olan açığın kapatılmasında büyük bir adım olduğunun altını çizdi.

Açılışa, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray,  Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Aras ve Başhekim Doç. Dr. Remzi Sarıkaya katıldı.