Rize ilinde faaliyet gösteren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Birimi'nde ortaya atılan "usulsüzlük" iddiaları, bazı çalışanlar tarafından Rize İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazılı bir dilekçeyle iletildi.

Hastanede ‘kayırma, haksız kazanç elde etme, mobbing uygulama, fazla mesai yazma, nöbet çizelgelerini asmama, izinli olanlara nöbet yazıldığı' gibi işlemler yaşandığı iddiaları üzerine Rize il sağlık müdürlüğü tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.

ANKA'nın haberine göre, bazı personelin nöbete gelmeden nöbet ücreti aldıkları, nöbete gelmeden nöbet ücreti alan personele tekrar tekrar nöbet görevi yazıldığı, evde sağlık hizmeti alan vatandaşlar için tahsis edilen araçların birim sorumlusu tarafından özel işleri için kullanıldığı iddia edildi. Ayrıca bu ve buna benzer usulsüzlük iddialarını dile getiren bazı personelin görev yerlerinin değiştirildiği de ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Rize İl Sağlık Müdürlüğü şikayet üzerine; üniversite eğitim araştırma hastanesinin Evde Sağlık Hizmetleri birimi personeli hakkında inceleme başlattı. Müdürlük yetkilileri, disiplin incelemesinin gelecek ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını aktardı.