Sezaryenle Doğum Yapan Memurların İzin Hakları Nelerdir? Sezaryenle Doğum Yapan Memurların İzin Hakları Nelerdir?

Selçuk Üniversitesi idaresine başvuran asistan hekim, sağlık bakanlığı kadrosunda görev yapan asistan hekimler ile aralarındaki maaş ve ek ödeme farkının üniversite sermayesinden kendisine ödenmesini istedi. 

Mahkemeden ek ödeme müjdesi

Talebi üniversite idaresi tarafından kabul edilmeyen asistan hekim ise maaş ve ek ödeme farkı konusunu mahkemeye taşıdı. 

Asistan hekim, Selçuk Üniversitesi yönetimine başvurarak, Sağlık Bakanlığı kadrosundaki meslektaşlarıyla aralarındaki maaş ve ek ödeme farkının üniversite sermayesinden kendisine ödenmesini talep etti. Ancak talebi üniversite yönetimi tarafından kabul edilmedi ve bunun üzerine asistan hekim, maaş ve ek ödeme farkı konusunu mahkemeye taşıdı.

Mahkeme Selçuk Üniversitesi’nin hekimin talebini reddetmesi işlemini hukuka aykırı buldu. 

Üniversite aradaki maaş ve ek ödeme farkını ödemeli

Mahkeme heyeti tarafından verilen karara göre, Sağlık Bakanlığı Kadrosunda asistan hekim olarak görev yapan hekimlerle Üniversite Hastanesi kadrosuna bağlı görevli asistan hekimlerinin özlük hakkı bakımından eşit olduğu belirtildi. 

Mahkeme, asistan hekimler arasındaki maaş ve ek ödeme farkının üniversite döner sermayesinden tanzim edilmesi gerektiğine hükmetti.

Mahkeme, Selçuk Üniversitesi'nin hekimin talebini reddetmesini hukuka aykırı buldu. Mahkeme heyeti, Sağlık Bakanlığı Kadrosunda ve Üniversite Hastanesi kadrosunda görev yapan asistan hekimlerin özlük hakları bakımından eşit olduğuna hükmederek, asistan hekimler arasındaki maaş ve ek ödeme farkının üniversite döner sermayesinden karşılanması gerektiğine karar verdi.