Marin Yatırım Bankası AŞ, Aytemiz Yatırım Bankası AŞ ve Adil Katılım Bankası AŞ, BDDK'nin verdiği bu izinle birlikte Türkiye finans sektörüne katılıyor.

TEKZİP METNİ TEKZİP METNİ

BDDK'nin Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı

BDDK'nin, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 7'nci ve 8'inci maddeleri uyarınca yaptığı incelemeler sonucunda, Marin Yatırım Bankası AŞ ve Aytemiz Yatırım Bankası AŞ için faaliyet izni verildi. Her iki banka da 1 milyar 500 milyon TL sermaye ile kuruldu. Marin Yatırım Bankası'nın kurucu ortakları arasında Mehmet Koç, Sefa Koç, Noman Tekin, Meltem Süloğlu ve Yavuz Duranoğlu yer alıyor. Aytemiz Yatırım Bankası ise Aytemiz Finansal Hizmetler AŞ, İsmail Aytemiz, Hüseyin Aytemiz, Ahmet Aytemiz ve Kerem Aytemiz tarafından kuruldu.

Dijital Banka Adil Katılım Bankası da Onay Aldı

BDDK, ayrıca Dijital Banka Yönetmeliği çerçevesinde dijital bankacılık hizmetleri sunacak olan Adil Katılım Bankası AŞ'ye de faaliyet izni verdi. 3 milyar TL sermaye ile kurulan Adil Katılım Bankası'nın kurucu ortakları Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan olarak açıklandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan bu kararlarla birlikte yeni bankalar, Türkiye'nin finansal hizmetler alanında çeşitlilik ve rekabeti artıracak.