Ana ve cerrahi branşlarda en düşük ortalama puanlarla alım yapılmasına rağmen kontenjanlar dolmadı.

Düşük Puanla Alım Yapılan Bölümler Boş Kaldı

Çocuk sağlığı ve hastalıkları ile çocuk cerrahisi en düşük ortalama puan alan bölümler oldu ve bu bölümlerin kontenjanlarının yaklaşık yarısı dolmadı. Öte yandan, dermatoloji, spor hekimliği ile plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi en yüksek ortalama puanlı bölümler oldu.

Baraj Puanına Rağmen Boş Kalan Kontenjanlar

İç hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, nöroloji ve anestezi gibi ana branşlar 45 baraj puanıyla alım yaptı, ancak kontenjanları boş kaldı.

Hekim Sendikasından Değerlendirme

İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi

TUS Yerleştirme Sonuçları Şaşırttı: Hangi Branşlar Boş Kaldı? 

Bir Hekim Sendikası Başkanı ise sonuçları şöyle yorumladı: TUS’ta başarılı olan hekimlerin ana ve hayati öneme sahip branşları tercih etmemesinin ilerleyen dönemlerde olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti. “Ülkemizin nüfusu göz önünde bulundurulduğunda 442 hekim çok az. Bu gidişle çocuklarımızı muayene edecek veya ameliyat edecek hekim bulamayacağız” dedi.

Tazminat Yükü ve Çalışma Koşulları

Çocuk sağlığı ve hastalıklarının bu duruma gelmesindeki nedenin tazminat yükü olduğunu belirten Sendika Başkanı, “Çocuk hastalarla ilgili çok fazla dava ve şikayet var. Açılan tazminat davalarında da bir hekimin ömür boyu çalışarak ödeyemeyeceği kadar yüksek tazminat miktarları ortaya çıkıyor. Nöbetler, şiddet, çalışma koşulları, risk ve ücret dengesizliği gibi sebeplerle hekimler ana ve cerrahi branşları tercih etmiyor” dedi.

Hekim Açığına Çözüm Zor

Hekim açığına kısa zamanda çözüm bulmanın kolay olmadığını vurgulayan Hekim Sendikası Başkanı, “Hekimler daha çok dolgu, botoks gibi riskin az, getirinin fazla olduğu branşları tercih ediyor. Sistem hastaları tedavi etmeye değil, ücret karşılığı sağlıklı kişilere estetik gibi riski az getirisi fazla hizmetler sunmaya itiyor” dedi. Doğramacı ayrıca, mevcut asistan hekimlerin iş yükü nedeniyle istifa etmeye başladığını ve hocaların da özel sektöre kaydığını ifade etti.