Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı Dr. Fahrettin Ülkeroğlu Hastasının Saldırısına Uğradı

Kumluca ilçesinde yaşayan İnce, bebek sahibi olma umuduyla kent merkezindeki özel bir tüp bebek merkezine başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucu yumurtalıklarında miyom tespit edilince, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 16 Ocak 2023 tarihinde ameliyat edildi.

Ameliyat Sonrası Sürekli Ağrı

Ameliyatın ardından 1,5 yıl boyunca ciddi ağrılar çeken Sabiha İnce, çeşitli doktorlara giderek tedavi olmaya çalıştı. Ancak ağrılar bir türlü dinmedi. Sonunda, kalçasındaki başka bir şikayet için gittiği Kumluca Devlet Hastanesi’nde ortopedi doktorunun istediği röntgen filmi sonucu karnında ameliyat iğnesi unutulduğunu öğrendi.

Şok Edici Keşif

İnce, durumu şöyle anlattı: “İlk ameliyatı 16 Ocak’ta oldum. Karnımda sürekli bir ağrı ve baskı hissettim. Doktorlar enfeksiyon şüphesiyle ilaçlar verdiler ama ağrım geçmedi. Kalçam için röntgen çekildiğinde sağlık çalışanı cihazın uyarı vermesiyle üzerimde metal ve piercing aradı. Röntgen sonucunda doktor, karnımda ameliyat iğnesi olduğunu söyledi ve şok geçirdim.”

Hukuki Süreç Başladı

Karnındaki iğneyle yaşamak zorunda kalan ve yeni bir ameliyat geçirecek olan İnce, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Ayrıca, iğnenin unutulduğu hastanenin yönetimiyle görüştüğünü ve sorumlular hakkında hukuki süreç başlattığını belirtti.

Avukatın Açıklamaları

İnce’nin avukatı Süleyman Kesici, müvekkilinin ameliyat sonrası birçok doktora başvurmasına rağmen ağrılarının dinmediğini ve unutulan iğnenin sebep olduğunun geç anlaşılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Kesici, “Tüp bebek tedavisinde sürekli ultrasonla görüntüleme yapılıyor. Karnındaki iğnenin ultrasonla fark edilmemesi hayatın olağan akışına uygun değil. Görüntülemeyi yapan hekimler ve ameliyatı gerçekleştirenler bu durumdan sorumludur” dedi.