SGK Uzmanı Emin Yılmaz, televizyon kanalında memur ve emekli zamlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Emekliler için kesinleşmiş yüzde 19,44'lük bir zam öngörebiliriz. Bunun üzerine ek olarak, hedef enflasyona göre bazı tahminlerde de bulunabiliyoruz. Yıllık enflasyon tahminleri, sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yüzde 65 olarak açıklandı. Bu verileri kullanarak bir hesaplama yaparsak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayından itibaren kesin olarak yüzde 37,76 oranında zam alacaklarını söyleyebiliriz.

En düşük emekli maaşı için şu hesaplamayı yapabiliriz: Şu an SSK ve Bağ-Kur emeklisi olarak 7 bin 500 TL maaş alanlar, yeni düzenleme ile maaşlarının 10 bin 332 TL'ye yükselmesini bekleyebilirler.

Memur maaşları için tahmini bir rakam da yüzde 49,46 zam öngörüsüdür. Örneğin, şu anda evli ve iki çocuklu bir memur 22 bin 017 TL maaş alıyorsa, yeni zam ile birlikte maaşı 32 bin 906 TL'ye çıkabilir. Bekar bir memurun maaşı ise 20 bin 377 TL'den 30 bin 455 TL'ye yükselebilir.

Emekli memurlar da unutulmadı. Bir memur emeklisi en düşük 9 bin 876 TL maaş alıyorsa, yeni düzenleme ile maaşı 14 bin 760 TL'ye kadar çıkabilir.

Ayrıca, Meclis'in açılmasıyla bir ara zammın olabileceği konuşuluyor, ancak bir aylık süre için böyle bir ara zamın yapılmasını pek olası görmüyorum.

Son olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle bir ikramiye ödenmesinin beklenebileceğini düşünüyorum."

Türkiye Gazetesi