Korkmaz, yazılı açıklamasında sağlık sektöründe yaşanan sorunları gündeme getirdi ve il içi atamalarda bazı müracaat kısıtlamalarının adrese teslim tayin anlamına geldiğini belirtti.

Uyarılarımızı Yapmıştık

Korkmaz, geçmişte bu tür atamalara yönelik uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak,

"Geçmişte bu tür il içi atamaların yanlış olduğu hususunda uyarılarımızı yapmıştık. Tüm uyarılara rağmen türlü bahanelerle yapılan bu atamalar göstermiştir ki, burada hak ve adalet tamamen bitmiştir. Keyfiyete göre bir yönetim, çalışanın hak ve hukukunu sömüren bir anlayış, haksızlıkta sınır tanımayan bir cüret sağlık çalışanlarının başına bela olmuştur"

ifadelerini kullandı.

Bu sağlık idareciliği değil, bambaşka bir iştir

Korkmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu tür hukuksuzluklar, insanların gözüne sokarcasına adam kayırmacılık, kul hakkı yemek tahammül edilecek ve makbul görülebilecek bir durum değildir. Sakarya’daki kamu idaresi bu duruma mutlaka el koymalıdır. İş çığırından çıkmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak defalarca uyarmamıza, bu yanlışlardan vazgeçin dememize rağmen ısrarla bu yollara başvurulmasını anlamıyor ve art niyet arıyoruz. Bu sağlık idareciliği değil, bambaşka bir iştir. Çalışanın onca meselesi varken ve bunlarla ilgilenilmezken, bir il içinde istediğimiz kişi gelsin diye böyle ilanlar hazırlamak sağlık hizmetlerini yönetmek değildir. Bu olsa olsa birileri için devletin makamını ve gücünü kullanmaktır. Bunun başkaca bir açıklaması yoktur. Türkiye devletin imkanlarını ve gücünü birilerinin emrine verenlerden ne çekmiştir, yakın tarihte hepimiz buna şahit olduk. Her kim ki devleti kendi çıkarı için kullanıyorsa bunlara fırsat verilmesin, yaptıkları iş ve işlemler sorgulansın, kimsenin yanına yaptığı kar kalmasın istiyoruz."

Bu açıklamalarla Korkmaz, sağlık çalışanlarının yaşadığı haksızlıkları ve bu haksızlıkların çözümü için alınması gereken önlemleri vurguladı. Ayrıca, kamu idaresine çağrıda bulunarak adaletsizliklerin sona erdirilmesini talep etti.