Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri ​​arasında hesaplarına yatırılacağı duyurulmuştu, bu durum ise memur maaşlarının da bayram öncesinde ödenmesi talebini gündeme getirdi.

Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi

Kahveci'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, memur maaşlarının ayın 15'inden önce hesaplara yatırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde memur maaşlarının ödenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kahveci, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Mübarek Ramazan ayının sonrasında coşkuyla yaşayacağımız Ramazan Bayramına yaklaşmış bulunuyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, milletimizin harcamalarının arttığı, alışverişlerin yapıldığı, harçlıkların verildiği özel günlerimizdir.

Memurlarımızın bayram günlerinde ortaya çıkacak ihtiyaçlarını karşılamak üzere, her ayın 15'inde ödenen maaşlarının bayram öncesine çekilmesi hem kamu çalışanlarımızı mutlu edecek hem de bayram alışverişlerinin canlanmasına katkıda bulunacaktır.

Milyonlarca memur bayram öncesinde maaşlarını alarak bayramı huzur içinde idrak etmeyi beklemektedir. Yetkililerimiz kamu çalışanlarımızın maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde ödeneceğine dair bir karar alarak bu beklentiyi karşılamalıdır."

Onder Kahveci Maas Aciklamasi

Memur maaşları için talepler bu şekildeyken bakanlıklar tarafından ise henüz bir açıklama gelmedi.