Özellikle kıdem tazminatı ile ilgili ses getirecek açıklamaya imza atan Ergun Atalay, “Allah şahidim, Türkiye’yi durdururuz” dedi.

Vergi sistemini eleştirdi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Bursa'da kutladı ve dikkat çeken bir açıklama yaptı. Vergi sisteminin düzeltilmesini talep eden Atalay, genel maaşların asgari ücret seviyesine yakın olmasını eleştirdi.

“Türkiye'yi durdururuz”

Ancak, kıdem tazminatı konusunda daha sert bir tutum sergileyerek,

"Kıdem tazminatıyla ilgili ülke gündemine getirirseniz genel grev yapacağız. Bir adım geri yapmayız. Allah şahidim, Türkiye'yi durdururuz"

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

şeklinde konuştu.

Atalay,

"İşçiler çalışma hayatının merkezidir. İşçinin emeği her yerdedir. Oturduğunuz evde, bindiğiniz arabada, temiz sokaklarda, yediğiniz ekmekte işçi var. Her yerde emeği olan işçiler çoğu zaman hak ettiğini alamaz. Kıt kanaat hayatını sürdürmeye devam eder. Cefa çeker ancak sefası çok azdır." şeklinde

konuştu.

Vergi sisteminin düzeltilmesini istedi

Atalay, işçilerin yaşadığı ekonomik zorluklara da değindi ve vergi sistemini eleştirdi. "12 ay çalışıyoruz, bir bölüm arkadaşımız 11 ay maaş alıyor 1 senede. Bir bölümü 10,5 ay maaş alıyor. Bu adil değil, bu sürdürülebilir bir tablo değil. Bu doğru değil." diyerek, vergi sisteminin düzeltilmesini talep etti.

Kıdem tazminatı

Ayrıca, kıdem tazminatı konusunda da sert bir açıklama yapan Atalay, "Kıdem tazminatıyla ilgili ülke gündemine getirirseniz genel grev yapacağız. Bir adım geri yapmayız. Allah şahidim, Türkiye'yi durdururuz." ifadelerini kullandı. Atalay'ın konuşması, Türk-İş'in Bursa'daki etkisini ve işçilerin hak mücadelesini ön plana çıkardı.