Piyasaların merakla beklediği son dakika haber geldi... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini resmi olarak açıkladı. TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Temmuz ayı enflasyonu yüzde 9,49 olarak belirlendi.

Son açıklanan TÜİK verilerine göre, enflasyon yıllık bazda ciddi bir artışla yüzde 47,83 seviyesine yükseldi. Enflasyonun önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,14, on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 57,45 olarak gerçekleştiği belirlendi.

ENFLAYIN

Son açıklanan verilere göre, tüketici fiyatlarında en az artış yüzde 19,31 ile konut kategorisinde yaşandı. Diğer yandan, en yüksek artış yüzde 82,62 ile lokanta ve oteller ana grubunda kaydedildi.

Konut fiyatlarında yaşanan en az artış, vatandaşların konut harcamalarını daha ılımlı bir şekilde etkilediğini gösteriyor. Buna karşılık, lokanta ve otellerdeki yüksek artış oranı, konaklama ve yeme-içme harcamalarında önemli bir artışa işaret ediyor.

ENF1

Eğitim enflasyonu en düşük

2023 yılı Temmuz ayına ilişkin verilere göre, tüketici fiyatlarında ana harcama grupları bazında bir önceki aya göre en az artış yüzde 2,67 ile eğitim kategorisinde gerçekleşti. Diğer yandan, aynı dönemde en yüksek artış yüzde 17,75 ile ulaştırma ana grubunda kaydedildi.

3

Haziran enflasyonu

Enflasyon, haziranda yıllık bazda yüzde 38,21'e gerilerken, bu rakam son 18 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçmişti. Haziranda aylık enflasyon ise 3,92 olmuştu.