Yapılan incelemeler sonucunda ambulansın sahte plaka taşıdığı ve sigortasız şekilde trafiğe çıktığı ortaya çıktı.

Sahte Plaka ve Sigortasız Araç

Olay, dün saat 16.45 sıralarında Gazipaşa’da gerçekleşti. Polis ekipleri, gelen ihbar üzerine 01 FEF 37 plakalı ambulansı durdurdu.

Yapılan incelemeler sonucunda, ambulansın sahte plaka taşıdığı ve sigortasız olduğu tespit edildi. Asıl plakasının 34 EU 2282 olduğu belirlenen ambulansın, Muğla Milas'ta hasta ve cenaze nakli yapan bir şirkete kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Polis ekipleri, ambulans içerisinde yaptıkları aramada kaçak sigara buldu. Bu durum, sahte plaka ve sigortasız trafiğe çıkmanın yanında, kaçakçılık faaliyetlerini de gündeme getirdi.

Şoförün Sabıkası ve Uygulanan Cezalar

Ambulans şoförünün Genel Bilgi Taraması (GBT) sonucu farklı suçlardan sabıkası olduğu belirlendi. Şoföre, sigortasız araç kullanma ve kırmızı ışık ihlali gibi çeşitli ihlallerden toplam 36 bin TL idari para cezası kesildi.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Ayrıca, arandığı suçlardan dolayı gözaltına alınan şoför hakkında sahte plaka kullanmaktan dolayı resmi belgede sahtecilik suçundan adli işlem başlatıldı.

Ambulans Trafikten Men Edildi

Ambulans, tüm bu ihlaller ve kaçakçılık faaliyetleri nedeniyle trafikten men edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.