Önceki raporda asli kusurlu bulunan Seycan Alan bu kez yüzde 25 tali kusurlu bulunurken, yol yapım çalışmasını gerçekleştiren yüklenici firma yüzde 75 asli kusurlu olarak belirlendi. Firma rapora itiraz etti.

Kazanın Ayrıntıları

9 Nisan 2021'de Ermenek Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Seycan Alan, mesai bitiminde evine gitmek üzere yola çıktı. Seyran Mahallesi'nde yapım çalışması devam eden mıcırlı yolda kontrolünü kaybeden Alan'ın otomobili, 15 metre yükseklikten düşerek bir evin duvarına çarptı ve ters döndü.

Ağır yaralanan Alan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Seycan Alan'ın kazadan 1,5 ay önce eş durumundan Ermenek'e atandığı ve Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün yapmayı planladıkları belirtildi.

Kaza13

Bilirkişi Raporları

Kaza sonrasında Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ilk bilirkişi raporunda Seycan Alan asli kusurlu bulunmuştu. Ancak ailenin Karayolları 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nden şikayetçi olması üzerine dosya yeniden değerlendirildi.

Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilen dosya sonucunda düzenlenen yeni bilirkişi raporu, yüklenici firmanın yüzde 75 asli kusurlu olduğunu belirtti. Raporda, yol yapım çalışmasını gerçekleştiren firmanın Karayolları Trafik Kanunu'na aykırı hareket ederek trafik güvenliğini sağlayacak işaretlemeleri yapmadığı ifade edildi.

Yeni Raporun Detayları

Yeni bilirkişi raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Yola giriş yapan sürücü Seycan Alan, sevk ve idaresindeki otomobil ile kontrolünü kaybederek 15 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanmış ve vefat etmiştir. Kazanın oluşumunda yüklenici firma, kara yolunun yapımı, bakımı ve işletilmesi ile ilgili trafik güvenliğini sağlayacak düzenlemeleri yapmadığı için yüzde 75 oranında asli kusurlu bulunmuştur."

Tazminat  Davası

Yol yapım çalışmasını gerçekleştiren yüklenici firma, bilirkişi raporuna itiraz etti ve rapor, onanması için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderildi. İhtisas Dairesi'nin kararına göre tazminat davasının seyri belirlenecek.

Seycan Alan'ın ailesi ve eşi Mahmut Alan, bu yeni rapor ışığında Karayolları Genel Müdürlüğü'ne karşı açtıkları tazminat davasında haklarını aramaya devam edecekler.