Kulislere düşen son bilgiye göre; Yapılacak düzenlemeyle, hali hazırda en düşük memur maaşı olan 11.848 TL'ye eklenmesi planlanan 10.152 liralık refah payıyla birlikte 22 bin TL'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte memur emeklilerinin maaşlarında önemli bir artış yaşanması bekleniyor. Diğer ayrıntılar ise aşağıda yer almaktadır.

BAYRAM SONRASI YASA GÖRÜŞÜLECEK!

Kurban Bayramı'nın ardından Meclis, emekli ve memurlara yönelik ek zamları içeren Torba Yasayı ele alacak. Bu yeni yasa ile birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükseltilecek.

5 TEMMUZ’A DİKKAT!

Ayrıca emekli maaşlarında da taban maaş üzerinden kademeli artışlar planlanıyor. 5 Temmuz tarihinde açıklanacak olan 6 aylık enflasyon verileri, memur ve emekli maaşlarının son rakamlarının belirlenmesinde etkili olacak. Bu gelişmelerle birlikte refah payı artışı da Temmuz zammını daha da yükseltecek.

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zamın ardından, 20 milyonu aşkın vatandaşımız Temmuz zammını heyecanla beklemeye başladı. Emekli ve memur kesimi ise gözünü Meclis'e çevirdi, çünkü burada önemli kararlar alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Seçim öncesi verdiğimiz memur maaşı sözlerini yerine getireceğiz" diyerek, memurlara seslendi. Aynı şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, "Bürokratlarımız çalışıyor. En düşük memur maaşı net 22 bin TL olacak. Maliye Bakanlığı ile birlikte, tüm paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme hedefliyoruz. Meclis'in tatil öncesinde bu yasayı çıkarmayı planlıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

En Düşük Memur Maaşı 22 Bin TL!

Yeni düzenlemelerle birlikte, en düşük memur maaşının 11.848 TL'den 22 bin TL'ye yükseltilmesi planlanıyor. Hükümet, memur maaşlarındaki iyileştirmeleri gerçekleştirmek adına üç farklı alternatif formül üzerinde çalışıyor.

Emekli Maaşlarına Kademeli Zam Geliyor

Önceden 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükselmişti. Hak kaybına uğrayan emekliler için kademeli zam yapılması planlanıyor. Zam oranı, yüzde 30 ila 40 arasında olabilecek şekilde düşünülüyor.

Haziran Enflasyonu 5 Temmuz'da Açıklanacak

Haziran ayı enflasyon verileri 5 Temmuz saat 10.00'da açıklanacak. Merkez Bankası'nın verilerine göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon oranının yüzde 18,50 olması bekleniyor. Bu verilere göre, memur zammı yüzde 40 olursa ek zam yüzde 23,69, yüzde 45 olursa ek zam 28,69 olacak.