TOBB'un hastanesi, doğrudan satış ya da işletme hakkının devri yöntemleriyle elden çıkarılacak. TOBB'un hastane satış kararı, özel bir hastaneden gelen "sürpriz" teklifle başladı. Normalde hastaneyi satma düşüncesinin olmadığı belirtilen TOBB yönetimi, özel hastaneden gelen "karlı teklif" üzerine görüşmelere başladı.

Teklifi sunan özel hastanenin yönetimi, TOBB'a şu şekilde seslendi: "Bu büyüklükteki bir hastanenin normalde zarar etmesi mümkün değil. Ancak sizin hastaneniz yıllardır sürekli zarar ediyor. Hastaneyi bize verirseniz, kara geçirip kardan size her yıl düzenli pay veririz." TOBB yönetimi, zarardan kurtulmak adına hastanenin işletme hakkını devretmeye sıcak baktı.

Ayrıca Güven Hastanesi ve LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) dahil çok sayıda özel hastane ve muayenehane işleten ünlü hekimden teklif geldi.

Güven Hastanesi’nin sahiplerinden Nükhet Küçükel Ezberci’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önce Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine, ardından Madrid büyükelçiliğine atandığına işaret eden kaynaklar, “TOBB hastanesi için AKP’ye yakın iş dünyası kıyasıya yarışacak” yorumunda bulundular. TOBB yönetiminin siyasi baskılar karşısında ciddi sorun yaşamaya başladığı ifade ediliyor.

ÜNİVERSİTE İÇİN KİLİT ROL

Hastane Lojmanında Yangın Çıktı! Lojman Boşaltıldı Hastane Lojmanında Yangın Çıktı! Lojman Boşaltıldı

TOBB, 2010 yılında MESA’dan satın aldığı hastane için 2012 yılında TOBB Üniversitesi bünyesinde TIP fakültesi kurdu.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) TIP fakülteleri için en az 200 yataklı hastane kurma zorunluluğu getirdi.

YÖK’ün hastane için fakültelere verdiği 2 yıllık süre doldu. Bu nedenle TOBB’un hastanesi, TIP fakültesi olup 200 yataklı hastanesi olmayan üniversite hastanelerinin iştahını kabarttı.

TOBB’un TIP fakültesinden vaz geçmediği, bu nedenle hastanenin sadece işletme hakkını devrederek hastaneyi kendi TIP fakültesine bağlı olarak kullanmaya devam edeceği, 200 yatak şartını da diğer hastanelerle sözleşme imzalayarak sürdüreceği ifade edildi.