Ancak ne yazık ki, Biçer'in vefat eden hasta yakınları tarafından darp edildiği haberi, tıp dünyasını şoke etti. Yaşanan skandal olay sonrası 1 gün yoğun bakımda kalan Biçer'in şu an için durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tıp camiasında büyük üzüntü yaratan bu saldırı, hem hasta yakınlarının hem de tüm toplumun tepkisini çekti.

Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, skandal bir saldırıya maruz kaldı. Bir yıl önce tedavi ettiği hastasının yoğun bakımda hayatını kaybetmesi sonrası hasta yakınları tarafından tehditler almaya başlayan Biçer, bu tehditlerin sonunda evine gitmek üzereyken silah kabzasıyla darp edildi.

Olayın ardından tedbir amaçlı yoğun bakıma kaldırılan Biçer, bir gün boyunca yapılan tedaviler sonrasında sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ancak, tıp dünyasında büyük üzüntü yaratan bu saldırı, sadece Prof. Dr. Biçer'in değil, tüm hekimlerin güvenliği açısından da önem arz ediyor.

Tüm Türkiye'nin şok içinde kaldığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Prof. Dr. Biçer'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sağlık durumunun hızlı bir şekilde düzelmesini temenni ediyoruz.

Doktoru Böyle Darp Ettiler!

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer’i silah kabzasıyla darbederek yaralayan hasta yakını K.S. (38) ile E.S. (40) kardeşler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan saldırıyla ilgili soruşturma başlatan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Saldırı anı kamerada

2 Mayıs’ta saat 20.00 sıralarında Nilüfer ilçesinde meydana gelen saldırı anı, bir AVM’nin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Prof. Dr. Murat Biçer’in bir kişi ile tartıştığı ve aralarında arbede çıktığı görüldü. O sırada çevredeki bir kafeden koşarak çıkan diğer şüpheli, belinden çıkardığı tabancasını önce Biçer’e doğrulttu. Taraflar arasında çıkan arbedede, Prof. Dr. Murat Biçer, tabancanın kabzasıyla darbedildi. Çevredekilerin araya girmesiyle, saldırganların elinden kurtulan Biçer, bir kafeye sığınırken, o anlar güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

BİÇER YAPTIĞI AMELİYAT İLE TIP LİTERATÜRÜNE GİRMİŞTİ

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer 2020 yılında genişliği normal değerin yaklaşık beş katına çıkan aort damarına yaptığı başarı ameliyatla tıp literatürüne girmişti.

Ameliyat süreci ise şu şekilde gerçekleşmişti; Solunum sıkıntısı yaşayan 77 yaşındaki kadının, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine başvurması üzerine, kadının normalde 3 santimetre civarında olması gereken aort damarının yaklaşık 15 santimetre olduğu belirlendi.Kalpten çıkan, vücuttaki en büyük damar aortun, tüm vücuda kanın yayılmasını sağlayan ana damar olması nedeniyle durumu hassasiyetle inceleyen Prof. Dr. Biçer, damarın her an yırtılma riski taşıması nedeniyle hastayı ameliyata aldı.

Ameliyatta, damar çıkarılarak yerine sentetik bir damar yerleştirildi. Biçer, aynı bölümdeki Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yüksel ve Dr. İrem İris Kan'la vakaya ilişkin makale hazırladı. Makale uluslararası kardiyovasküler dergisi ''Brazilian Journal of Cardiovascular Surgery"de yayınlanarak, bugüne kadar bu genişlikte bir aort damara yapılmış ameliyat olarak tıp literatürüne girdi.