Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Beyaz Reform" etiketiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz. Hedefimiz, yıl sonuna dek her polikliniğe bir sekreter. Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun." duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tıp doktorlarının sekreterlik görevleri ile ilgili paylaşımda bulunmuştu.

Bakan Koca ‘’Beyaz Reform’’etiketini kullanarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz. Hedefimiz, yıl sonuna dek her polikliniğe bir sekreter. Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun." diyerek duyurmuştu.

Her doktorun yanına bir tıbbi sekreter görevlendirilmesinin yapılacağını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Çok yakında aramıza 15 bin 537 tıbbi sekreter arkadaşımız da katılacak. Bu sayı kısa sürede 32 bine ulaşacak” demişti. 15. 537 tıbbi sekreter yeni görevlerinin başına geçerek çalışmaya başladılar.

Peki bu Sağlık Bakanı taraafından hekimlerin yanında poliklinik hizmeti vereceği söylenen tıbbi sekreterler nerelerde görevlendirildi.Her hekimin yanına bir sekreter verildi ve hekimin hastasına ayırabileceği zaman artırıldı mı?

 Resmi Gazete'de yer aldığı üzere tıbbi sekreterin görev tanımı