Günün erken saatlerinde bazı illerde teşvik ve nöbet ücretlerinin hesaplara yattığı bildirilirken, diğer illerde ise henüz ödemelerin yapılmadığı belirtildi.

Özellikle sağlık çalışanlarının merakla beklediği teşvik ve nöbet ücretlerinin ödenmesi süreci, bazı illerde hızlı bir şekilde tamamlanırken, diğer illerde biraz daha zaman alabileceği açıklandı. Teşvik ve nöbet ücretlerinin zamanında ödenmemesiyle ilgili aylardır yaşanan sorun hala devam ediyor. 

Çalışanların ödemelerin zamanında hesaplara yatmaması sonrası 2 ay geriden yapılan ödemelerle kaliteli sağlık hizmet sunumunun nasıl yapılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda ödenecek ödeneklerin hesaplanması ve ödemelerin yapılması sürecinde hızlı bir ilerleme bekleniyor. Yetkililer, ödemelerin en kısa sürede tamamlanması için gerekli önlemleri aldıklarını ve çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Sağlık çalışanlarının, teşvik ve nöbet ücretlerinin zamanında hesaplara yatmasını beklediği Sağlık Bakanlığından, çalışanlarının refahı ve motivasyonuna odaklanan yaklaşım sergilemesi bekleniyor.  Yetkililer ise, ödemelerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması ve çalışanların hak ettikleri ücretleri alması için titizlikle çalıştıklarını, sorunun ödeneklerle ilgili olduğunu ifade ediyorlar.

Ankara'da çoğu hastanede teşvik ek ödemeleri yatarken, nöbet ücretleri yatmayan hastanelerin olduğu belirtiliyor. Etlik Zübeyde Hanım hastanesinde ise hem teşvik hem de nöbet ücretleri hala yatırılmazken, Gaziler FTR ve Etlik şehir Hastanesinde sadece teşvik ek ödemesinin yattığı öğrenildi.