Melisa Metin, çalıştığı hastanenin tıp fakültesini kazanarak istediği yolu takip etmeye başladı. Şimdi ise hedefi, derslerinde başarılı olup çalıştığı serviste doktor olarak görev yapabilmek.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde temizlik personeli olarak uzun süre çalışan Melisa Metin, bu yılki YKS sınavında istediği puanı alarak tercihlerinde çalıştığı kurum olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni de seçti. 

Yerleştirme sonuçları açıklandığında büyük bir mutluluk yaşayan Melisa Metin, şimdi tıp fakültesinde eğitimine başladı. Melisa, okulunu başarıyla tamamladıktan sonra yine aynı hastanede doktor olarak görev yapmayı hedefliyor.

Melisa, bu yolculuğunda ailesinin ve özellikle ağabeyinin desteklerinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, çalıştığı hastanedeki endokrin servisindeki hocalarının da süreç boyunca kendisine destek olduğunu belirtti.

Melisa Metin, 6 Şubat'ta yaşanan depremin kendisi gibi birçok kişiyi olumsuz etkilediğini ve bu nedenle sınava hazırlık sürecini evde devam ettirmek zorunda kaldığını açıkladı. Ancak yine de çalıştığı hastanede gördüğü doktorlardan ilham aldığını ve motivasyonunu bu şekilde yüksek tuttuğunu sözlerine ekledi.

İleride mezun olduktan sonra aynı hastanede çalışmayı istediğini ifade eden Melisa Metin, "Hayallerim gerçek oldu. Hastane koridorlarında yürürken hep doktorlar gibi olmak istiyordum. Çok şükür Allah izin verirse ben de ileride doktor olacağım." dedi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin, Melisa Metin'in elde ettiği bu başarının ilham verici bir hikaye olduğunu vurgulayarak, "Burada temizlik personeli olarak çalışırken aynı hastanede tıp fakültesi kazandı. Tabii maddi durumları nedeniyle hem okuyup hem de çalışmaya devam edecek. Melisa'nın bu başarısı ile iyi bir doktor olacağını düşünüyoruz. Kendisini çok seviyoruz, gururlandık." şeklinde konuştu.