Hastanenin 2018'de açılması planlanmış olmasına rağmen, geçen ay hizmete açıldığı ancak inşaatın hala sürdüğü ve hastanede ameliyatların yapılmaya çalışıldığı daha önce de Ulusal Basına yansımıştı. 

PEROSNEL EKSİKLİĞİ!

Şimdi ise personel eksikliğinin başka hastanelerden görevlendirme yaparak çözülmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Bu çerçevede, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören DR. Ersin Arslan Devlet Hastanesi, Mücahitler Ek Binası, Abdulkadir Yüksel ve Şehitkamil devlet hastanelerinin çalışanlarının bir kısmının Gaziantep Şehir Hastanesi'nde görevlendirildiği belirtiliyor. Personel eksikliğinin bu şekilde giderilmeye çalışılması, hastanenin tam kapasiteyle hizmet vermesi için geçici bir çözüm olarak değerlendiriliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞININ KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, son 5 yıl içerisinde sağlık sektöründe yapılmayan personel planlamasının Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyon sorununu gözler önüne serdiğini belirtti. Uğur, sağlık çalışanlarının artan iş yükü, şiddet ve mobbing gibi zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığını, ayrıca farklı hastanelerde görevlendirilmelerinin bu yükü daha da artırdığını ifade etti. Bu durumun, hastanelerde randevu almak isteyen hastalar için doktor bulma sürecini zorlaştırdığını vurguladı.

Koca Dehşeti Sağlık Çalışanı Kadını Hayattan Kopardı Koca Dehşeti Sağlık Çalışanı Kadını Hayattan Kopardı

UĞUR: SAĞLIK PERSONELİ İNSANLIK DIŞI ÇALIŞMA KOŞULLARINA ZORLANIYOR

Ayrıca, aile sağlığı merkezi ve kamu hastanesi sayısının Gaziantep'te yetersiz olduğuna dikkat çeken Uğur, yeni açılan hastanede yeterli personel eksikliği ve malzeme temini sorunlarının sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açtığını dile getirdi. Mevcut sağlık personelinin insanlık dışı çalışma koşullarına zorlandığını belirten Uğur, bu durumun sağlık hizmetlerinin kalitesizleşmesine neden olduğunu söyledi.

Ayrıca, hastaneye ulaşımın zor ve maliyetli olduğuna dikkat çeken Uğur, bu durumun hastaların sağlık hizmetlerine erişimini olumsuz etkilediğini ve bu sorunun da acil çözüme ihtiyaç duyduğunu vurguladı.