Söz konusu yasada, Bağ-Kur sigortalılarına erken emeklilik hakkı tanınması, evlilik kredisi düzenlemesi gibi önemli başlıklar yer alacak.

Özellikle dikkat çeken bir düzenleme, ev kadınlarına emeklilik fırsatı sunmasıdır. Dışarıda çalışmayan ve dolayısıyla emekli olamayan ev kadınları, yeni düzenleme ile sigorta primlerini ödeyerek emeklilik hakkı elde edecekler. Devlet, ev kadınlarının primlerinin üçte birini karşılayacak. Ayrıca, ev hanımı olan kadınların erken emeklilik hakkında başvurularında çocuk sayısı referans alınacak.

Bu önemli düzenlemelerin Meclis gündemine gelmesiyle birlikte, Türkiye'nin birçok kesimini ilgilendiren bu konuların detayları yakından takip edilecek. Yeni yasal düzenlemelerin vatandaşlara nasıl etki edeceği konusunda önemli tartışmaların yaşanması bekleniyor.

1 Ekim'de açılacak TBMM'ye gelecek ikinci torba yasada önemli düzenlemelerin yer alacağı belirtiliyor. Öncelikle AK Parti seçim beyannamesinde yer alan Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması ile birlikte ve kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik haklarının verilmesi gündeme taşınacak. Yine Bağ-Kur'lu küçük esnafın beklediği prim indirimi, taşerona kadro ve emekliye ara zam konularının da Ekim ayındaki torba yasada olması bekleniyor..

EMEKLİYE ARA ZAM

Söz konusu düzenleme ile emeklilere de ara zam yeniden gündemde olacak. Konuyla ilgili ATV Haber'e değerlendirmelerde bulunan Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem "Burada 3 formül gündemde. Birincisi oransal bir artış yapılması, ikincisi seyyanen bir zam yapılması, üçüncüsü de taban maaşın yükseltilmesi. Bu konuların da Ekim ayında torba yasa ile Meclis'e gelmesini bekliyoruz."

EMEKLİLERE 100. YIL İKRAMİYESİ

Emeklilere ayrıca Cumhuriyetin 100. yılına özel, 100. yıl ikramiye verilmesi de gündemde. Söz konusu ikramiye ile her emekliye en az 5 bin TL verileceği belirtiliyor.

BAĞ-KUR'LUYA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Bağ-Kur'luya erken emeklilik için de düğmeye basıldı. Mevcut şartlarda emekli olabilmesi için 9 bin prim gününü doldurması gereken Bağ-Kur'luya 5 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor. 2. torba yasa ile söz konusu prim gününün 7 bin 200'e düşmesi bekleniyor.

Evlilik kredisi ve lerinin de ikinci torba yasa ile Meclis'in gündemine gelecek.