Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından 17 Mayıs 2024'te açıklanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında kamu kurumlarına malzeme, makine, teçhizat ve demirbaş alımı yapılmayacağı belirtildi.

Tuvalet Yenileme İhalesi Duyurusu

Tasarruf tedbirlerinin ilan edildiği 17 Mayıs günü, Bakanlık, Dikmen Yerleşkesi’ndeki hizmet binalarında bulunan tuvaletlerin yenileneceğini duyurdu. İhale tarihi ise 10 Haziran 2024 olarak belirlendi. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın hazırladığı habere göre, ihale kapsamında 10 ayrı blokta bulunan tuvaletler yenilenecek ve tadilat yapılacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Tuvalet Tadilatının Kapsamı

Tadilat çalışmalarında duvarlara ve yerlere yeni döşemeler yapılacak, tavanlar yenilenecek. Hilton tipi lavabolar yapılacak ve borular ile yalıtım malzemeleri yenilenecek.

Ayrıca ahşap kapı kasaları, kapı kanatları, pencereler ve camekanlar sökülerek yenileriyle değiştirilecek.

Tasarruf Tedbirlerine Karşın Eleştiriler

Bu ihalenin, tasarruf tedbirleri genelgesinin yayınlandığı gün duyurulması, kamuoyunda eleştirilere neden oldu. Tasarruf tedbirlerinin uygulanması beklenirken, büyük bir tadilat ihalesine çıkılması, bütçe yönetimi ve önceliklerin sorgulanmasına yol açtı.