Sağlık personeli haber editörlerinin elde ettiği bilgilere göre, sözleşmeli sağlık yöneticilerine zam yapılması konusunda çalışmalarda sona gelindi. Taban ve teşvik ek ödemeleri uygulamalarının ardından ortaya çıkan yönetimsel sorunların çözümü için sözleşmeli yöneticilerin maaşlarında iyileştirme yapılması planlanıyor.

ÇALIŞANDAN DÜŞÜK OLMAYACAK

Bu plana göre, bir kamu hastanesinde çalışan bir uzman hekimin aldığı maaşın altında bir maaşla görev yapan kamu hastaneleri başkanı olmayacak. Yani yöneticilerin maaşları, çalışanların maaşlarından daha düşük olmayacak şekilde bir düzenleme planlanıyor.

1 OCAKTAN GEÇERLİ OLACAK

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, hastane müdürlerine yaklaşık olarak 8000 TL, müdür yardımcılarına ise 5000 TL teşvik artışı yapılması planlanıyor. Bu artışın 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olması planlandığı için sözleşmeli yöneticilere geriye dönük 5,5 aylık bir ödeme yapılacak.

MOTİVASYONLARINI ARTACAK

Sağlık Bakanlığı, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükelrindeki yöneticiler başta olmak üzere hastane başhekimleri, yardımcıları ile hastane müdürleri ve müdür yardımcılarının teşvik artışıyla motive edilmesi ve daha etkin bir şekilde görev yapmalarının sağlanması amacıyla bu düzenlemeyi hayata geçireceği öğrenildi. Yapılacak olan artış sayesinde, sözleşmeli yöneticilerin maaşlarında önemli bir iyileştirme sağlanacağı öğrenildi.

Kulislerde yer alan bilgiye göre;

 # Başhekim: 95.000 TL

 # Müdür:33.000 TL

 # Müdür Yardımcısı:25.000 TL