Özellikle son zamanlarda hastanedeki çalışan personel ile arasına mesafe koyan, randevu dahi vermeyen, sahada görünmeyen sözleşmeli yöneticilerin aldıkları maaş ve ek ödemeler Milletvekili Ali Fazıl Kaap’ın sosyal medyadan paylaştığı bordrolar üzerine ulusal basınında diline düştü

ÖZEL ÇALIŞANLARI DAHİ VAR

Sosyal medyada aldıkları ücretler ve tanınan imtiyazlar nedeniyle “mutlu tayfa” olarak kabul edilen sözleşmeli yöneticilerin herkesin bildiği üzere kendisine ait odası, otoparkı, çaycısı, hastasını muayene ettirecek özel çalışanları dahi bulunuyor. Hatta arkadaşlarını hastanenin en gözde, evrak işi az olan birimlerde oturtarak “çiftlik” yönetiyor edasında hastane AĞA’sı gibi takılanlar var.

SÜTTE LEKE VAR BUNLARDA YOK

Bu üstün kişilerde mesai saati kavramı asla yok, senelik izin, saatlik izin dertleri yine yok. Eğer hastanede işler yolunda gitmezse altlarında suçlayacakları birileri mutlaka var. Çünkü sütte leke var bunlarda yok.

NE KADAR EK ÖDEME DAĞITTIKLARINI DAHİ BİLMİYORLAR

Oturdukları koltuğa sanki liyakatle ya da sınavla atanmışlar gibi personelden kendini üstün tutan bu mutlu tayfa sağlık personelinin “ek ödemeyi ne kadar alacağım ya da alabilecek miyim” diye endişesini de hiç yaşamamakta. Çünkü “mutlu tayfa” her ay ek ödemesini tam olarak almakta. Durum öyle bir hal aldı ki Başhekimi ya da Müdürü olduğu hastanenin ne kadar ek ödeme dağıttığını bilmeyen sözleşmeli idareciler bile var. Hal böyle olunca mutlu tayfadaki sözleşmeli yöneticilerin aldığı ücretler sağlık çalışanlarının gündeminden hiç düşmüyor.

HASTANELERİNİN PERFORMANSINA GÖRE ALSINLAR

Peki bu mutlu tayfa iki ödemelerini çalıştıkları hastanenin performansına, yönergelerinde yer alan karne puanlarına göre alsalar Yada en azından ödeme parametrelerinden biri de dağıtılan ek ödeme oranı olsa iyi olmaz mı?

BAŞHEKİM MAAŞI 2022

Hastanelerde Başhekim pozisyonunda görev yapan sözleşmeli idarecilerin 2022 yılı ücretleri ise tablonun en gözde satırların oluşturdu. Buna göre profesör ve doçent unvanında bir Başhekimin 46.855 TL, unvanı uzman doktor olan Başhekimin 36.248 TL, unvanı tabip olan Başhekimin 26.715 TL, unvanı diş hekimi olan başhekimin ise 27.001 TL toplam maaş aldığı tabloda yer aldı.

HASTANE MÜDÜRÜ MAAŞI

Diğer taraftan hastanelerde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görev yapan sözleşmeli bir Müdürün maaşı 14.338 TL olurken yardımcısının maaşı ise 11.623 TL olarak ödeniyor. Yine hastanelerde Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü maaşı 14.338 TL olurken bazı hastanelerde bulunan Destek ve Kalite Müdürünün 2022 yılı güncel maaşı 14.338 TL olarak kaydedildi.