Tedavi ve çeşitli işlemleri yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterdikleri ileri sürülebilir 9 doktorunda gözaltında olduğu öğrenildi.

İzmir Menemen ilçesinde faaliyet gösteren bir özel hastaneye kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle yapılan operasyonda toplam 14 şüpheli gözaltına alınırken, oluşan kamu zararının yaklaşık 147 Milyon Lira olduğu tahmin ediliyor.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmaya göre; özel hastane sahibi, 4 çalışanı ve hastanede çalışan 9 doktor hakkında nitelikli dolandırıcılık başta olmak üzere çeşitli suçlamalarla yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube Ekipleri, İstanbul, İzmir, Manisa ve Şırnak’taki önceden belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyon sonucu 14 şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Soruşturma kapsamında yurt dışındaki doktorların hastanede çalışıyormuş gibi gösterildikleri, yapılmamış tedavi ve operasyonların da yapılmış gibi gösterildiği, farklı yöntemler uygulanarak SGK’ya faturalar kesildiği ve toplamda kamunun 147 Milyon TL zarara uğratıldığı öne sürüldü.