Eğitim Gücü Sen Samsun İl Başkanı Ümit Koyuncu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Memur Sen Genel Başkanı Yalçın’a yönelttiği sorularla ön plana çıktı.

Koyuncu, basın açıklamasında Ali Yalçın’ın paylaşımlarını eleştirerek, "Peki o halde soruyoruz?" diyerek sendika yetkililerine çeşitli konularda yanıt bekleyen soruları yöneltti.

Yüzde 2 seçim barajını hatırlattı

Özellikle Ali Yalçın'a hitaben yaptığı paylaşımda, "Sendikal özgürlüklerin artırılmasından bahsederken, bir zamanlar dayattığınız yüzde 2 barajının sendikal özgürlüğe darbe olduğunu unuttunuz mu? Memur emeklisinin ayda kaç TL maaşla geçinmeye çalıştığını bilerek mi emeklilerin haklarının korunmasından bahsediyorsunuz? Kadroya geçen öğretmenler Anayasal hakları olarak 'aile birliği' için çırpınırken çözüm noktasında etkili olabildiniz mi?" ifadelerine yer verdi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan Yıllık İzin Çağrısı Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan Yıllık İzin Çağrısı

Maaşlarınızı açıklayabilecek misiniz?

Sendika başkanı, Yalçın’ın temsil ettiğini iddia ettiği memur ve öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirterek, "Emekli açlık sınırında maaş alırken çıkıp siz ve Memur-Sen yöneticilerimizin aldıkları maaşları utanmadan açıklayabilecek misiniz?

Memurun hakları umrunuzda mı?

Verilen yüzde 15 maaş zammını bırakın, verilen enflasyon farkı da eridi, enflasyon bombardımanı altındaki memurun ekonomik hakları da umurunuzda olacak mı?" şeklinde sorular yöneltti.

Siz de o gemiye binecek misiniz?

"Gazzeye kalkan gemi orada dururken sadece meydanlardan konuşmak samimi olduğunuzu gösterecek mi? Siz de o gemiye binecek misiniz? Peki siz; memurun, öğretmenin hakkını mı yoksa işvereni mi savunmak için varsınız?

Göreviniz, temsil ettiğiniz memurların tepki vermesini engellemek, onları oyalamak mıdır?" dedi.