Dr. Yıldırım, olayın üzerinin "kader" denilerek kapatılamayacağını vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu acı olay #Kader denilerek geçiştirilecek bir durum değildir. Giden canlarımız geri gelmeyecek ama haklarını arayacağız. Eğer bu geçici görevlendirmeler yapılmasa idi meslektaşlarımız vefat edecek miydi? İl içi geçici görevlendirme yetkisi İl Valisinde olduğu 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nda açıkça yazarken, Sağlık Müdürü Vali Oluru olmadan mı bu geçici görevlendirmeyi yaptı?"

3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu

Dr. Yıldırım, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na göre mecburi hizmet görevi yapan hekimlerin geçici olarak görevlendirilemeyeceğini belirterek, bu duruma aykırı işlem ve uygulamaların yapılıp yapılmadığını sorguladı. Ayrıca, kamu görevlisi olan idarecilerin yetkilerini kanuna uygun şekilde kullanıp kullanmadığını da gündeme getirdi. "Yetkisiz şekilde hareket edilerek bu 3 meslektaşımızın yaralanmasına ve vefat etmesine neden mi oldular?" diye soran Dr. Yıldırım, bu konuların üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti.

Kazanın Detayları

Dr. Yıldırım, kazada hayatını kaybeden şoförün çalışma saatlerine de dikkat çekti. "Vefat eden şoför kaç saattir mesaide idi? Yeteri kadar dinlenmesi için mesai saatleri iş kanununa uygun mu düzenlenmişti? Resmi aracın bakımları tam mıydı?" gibi soruları sorarak, kazanın detaylarının titizlikle incelenmesini istedi. Bu soruların cevapsız kalmaması gerektiğini belirten Yıldırım, ihmallerin ve yanlış uygulamaların ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

 Suç Duyurusu 

Dr. Yıldırım, bu sorulara cevap arayarak, ihmallerin ve yanlış uygulamaların ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Suç duyurusunda bulunarak, sorumluların adalet önünde hesap vermesini talep ettiğini vurguladı. Özellikle, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Yıldırım, meslektaşlarının ve sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için mücadele edeceklerini söyledi.

 Sağlık Çalışanlarının Güvenliği ve Hakları

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Çağlar Yıldırım, sağlık çalışanlarının güvenliğinin ve haklarının korunmasının önemine dikkat çekti. Sağlık sektöründe çalışanların, görevlerini güvenli ve adil koşullarda yapabilmesi için tüm yasal düzenlemelerin ve önlemlerin eksiksiz olarak uygulanması gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, sağlık çalışanlarının haklarının savunulması ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanması adına gerekli tüm adımların atılacağını belirtti.

 Gelecekteki Adımlar ve Çağrı

Son olarak, Dr. Yıldırım, bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için ilgili tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu. Sağlık çalışanlarının güvenliğini ve haklarını korumak için yasaların titizlikle uygulanması gerektiğini ifade etti. Bu trajik olaydan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, sağlık sektöründe çalışan herkesin haklarını aramak ve savunmak için mücadele edeceklerini belirtti.