Şimşek’in açıklamalarının ardından genel kanaat ise; memur maaşlarıyla ilgili yeni yol haritasına göre, memur maaşlarına önümüzdeki 2 yıl boyunca enflasyon zammı dışında herhangi bir zam yapılmayacak. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını değerlendiren ekonomistler; bu kararın enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme hedefiyle uyumlu olduğunu ancak gerçeklikle bağdaşmadığını savundular. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da ''Finansal Okuryazarlık Platformu Tanıtım Toplantısı''nda konuştu.

Kurban Bayramı Öncesi Akaryakıt Fiyatlarına Şok Zam! Kurban Bayramı Öncesi Akaryakıt Fiyatlarına Şok Zam!

Bakan Şimşek'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle Finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kaynaklarını hibe etmesini değil, sermaye piyasalarına yönlendirmesini tercih ederiz.

Bakan Şimşek: Enflasyon Çok Hızlı Bir Şekilde Gerileyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun tek haneye indirilmesi programının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, enflasyonun Mayıs ayında zirve yapacağını, yaz aylarından itibaren ise hızla gerileyeceğini söyledi. Şimşek, yıl sonunda enflasyonun yüzde 30'lu rakamlara ineceğini açıkladı. personel sağlık

Bununla birlikte, memurlar için kötü haber geldi; önümüzdeki iki yıl boyunca enflasyon zammı dışında maaşlara herhangi bir zam yapılmayacağı öngörülüyor.