Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Cumali Varan, 1 ay önce ayrıldığı eski sevgilisi Hemşire Sibel Kavılı’yı 1 aydır tehdit ettiği ileri sürüldü.

Siber hemşirenin yakın arkadaşı Ömür Karaman, ikilinin arkadaşlık süreçlerinin 5-6 yıla dayandığını, işin olmayacağını Sibel hemşirenin güvenlik görevlisine söylemesiyle karşı tarafın bunu hazmedemediğini ve 1 aylık geçen süreçte tehditler, mesai çıkışı takip etmeler ile hemşireye zorbalık yaptığını ileri sürdü.

Önceki gün saat 20.00 civarında Göztepe Mahallesi'nde bulunan Maslak Caddesi'nde bir binada korkunç bir olay yaşandı.

EVİNE ZORLA GİRDİ

İddialara göre, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Cumali Varan, yaklaşık bir ay önce ayrıldığı yedi yıllık sevgilisi hemşire Sibel Kavılı'nın (43) evine zorla girdi. Varan ile Kavılı arasında bir tartışma çıktı. Tartışma sırasında Varan, Sibel Kavılı'na önce şiddet uyguladı ve ardından yanında getirdiği silahı kullanarak göğsünden vurdu. Olayın ardından Varan hızla evden uzaklaştı.

KOMŞULARI HABER VERDİ

Kavılı'ya ulaşamayan akrabaları, durumdan şüphelenerek komşularını aradı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Sibel Kavılı'nın yaşamını yitirdiğini belirlerken, polis ekipleri de olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Sibel Kavılı'nın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Polisin çalışmaları sonucunda şüpheli Cumali Varan ise Kocaeli'de Sibel Kavılı'nı öldürdüğü silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

ŞÜPHELİ’NİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Şüpheli Cumali Varan'ın, sosyal medya hesabında iki gün önce yaptığı paylaşımda, "İstanbul, 'Sen mi büyüksün ben mi?' dedikçe bizi alıp savurdu. Bana öğrettiği tek şey, kendinden başkasına değer vermeyeceksin. Elveda İstanbul, içindekilerle beraber elveda" şeklinde bir yazı paylaştığı ortaya çıktı.

HEMŞİRE’NİN ARKADAŞI HERŞEYİ ANLATTI!

Sibel Kavılı'nın mesai arkadaşı olan Ömür Karaman, şunları söyledi: "Bu tür olayların bir an önce son bulmasını umut ediyoruz. Öncelikle, toplumda kök salmış erkek egemen bakış açısıyla mücadele etmeliyiz. Ne yazık ki, bugün bu acı gerçekle karşı karşıya kaldık. Sibel, mesleki anlamda devletimize birçok katkı sağlamış biriydi. Görevini her zaman özenle yerine getirirdi. Ancak dün, onu bizden alıp götürdü. Kadın cinayetlerinin bir an önce son bulmasını, hiç kimsenin sevdiklerine böyle bir acı yaşatmamasını umuyoruz.

Bu bir kıskançlık değil, ayrılığı kabullenememe sonucu bir erkek tarafından hayattan koparıldı. Olayın öncesinde darp edilmiş. Darp edildikten sonra göğsüne iki el ateş edilmiş. Saat 17.30-18.00 gibi hayatına kastedilmiş. Ertesi gün, emniyet mensupları kapıyı kırarak ablamızın cansız bedeniyle karşılaşmışlar. Arkadaşlık süreleri 5-6 yıldır. İşlerin sona ereceği kendisine söylendiğinde, karşı tarafın bunu kabullenememesi ve bir aylık süreçte tehditler, mesai çıkışlarında takip edilme gibi olaylar yaşanmış. Ablamızın yaşadığı binada saklanarak zorbalık yapılmış, eve girmeye çalıştığı esnada yaşananlar" dedi.