TÜİK'in haziran ayı verilerini açıklamasıyla birlikte memur maaşlarına ödenecek enflasyon farkı yüzde 17.55 olarak belirlendi. Ancak seyyanen zam olarak adlandırılan 8 bin 77 TL'lik artışın sadece çalışan memurlara verileceği, emeklilere yansımayacağı bildirildi.

SAĞLIKÇILAR EMEKLİ OLAMIYOR

Sağlık Bakanlığı'nda çalışanların yüzde 11'i 51 yaş ve üstü kişilerden oluşuyor. Ancak SES Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, ekonomik şartlar nedeniyle sağlık emekçilerinin emekli olmakta zorluk çekeceğine dikkat çekiyor.

EMEKLİ OLSALAR BİLE ÖZEL KURUMLARDA ÇALIŞIYORLAR

Yalçınkaya, yaş ortalaması yüksek olan sağlık çalışanlarının hizmetlerinin aksayabileceğine işaret ederek, nöbet usulü çalışma, yoğun bakım, acil servis, ameliyathane ve 112 gibi alanlarda ciddi sorunlar yaşanabileceğini belirtiyor. Ayrıca son 5 yılda sağlık emekçilerinin emekli olsalar bile özel sağlık kurumlarında çalışmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor.

 Sağlık Bakanlığı'nda çalışanların yüzde 11'i 51 yaş ve üzerindeki kişilerden oluşuyor. Bu durum, sağlık emekçilerinin emeklilik konusunda karşılaştıkları zorlukları ortaya koyuyor. SES Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, bu durumu değerlendirerek sağlık hizmetlerinde yaş ortalamasının yüksek olmasının çeşitli sorunlara neden olabileceğini belirtiyor.

Özellikle nöbet usulü çalışma, yoğun bakım, acil servis, ameliyathane ve 112 gibi alanlarda yaş ortalamasının yüksek olması ciddi sorunlar doğurabilir. Yalçınkaya, son 5 yılda sağlık emekçilerinin emekli olsalar dahi özel sağlık kurumlarında çalışmak zorunda kaldıklarını da vurguluyor.