Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

Gelir Vergisi Tebliği'ne göre, 2024'te çalışanların günlük yemek ücretinin KDV dahil 187 lira olduğunu belirten Yalçınkaya, birinci basamak sağlık kurumlarındaki emekçilere bu haktan mahrum bırakıldığını ifade etti.

Yalçınkaya, yataklı tedavi kurumlarındaki çalışanların, bazı sorunlar olsa da ücretsiz yemek hizmetinden yararlandığını, ancak diğer kamu kurumlarında çalışanların bin TL'nin üzerinde bir katkı payı ödeyerek yemek hizmetinden faydalandığını belirtti. Birinci basamak sağlık emekçilerinin gelirlerinin yoksulluk sınırının yarısı düzeyinde olduğunu ve bu durumda dahi gelirlerinin yüzde 10'unu yemeğe ayırmak zorunda bırakıldığını belirten Yalçınkaya, "En temel işçi hakkı olan yemek hakkı, sağlık emekçileri için sorunsa bu sorunu çözmeyenler; Avrupa'ya göçü sorgulamasınlar" dedi. Yalçınkaya, sağlık emekçilerinin temel haklarına saygı gösterilmesi ve bu konudaki sorunların çözülmesi çağrısında bulundu.