Şanlıurfa Harran Kapı Aile Mazerlığında Memur-sen Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın mezarının başında yapılan açıklamayı Abdulkadir Yabir okudu.

Sözlerine, “Katliamların, zulmün, haksızlıkların ve türlü belaların baş gösterdiği bu kokuşmuş çağda, büyük bir vefa ve dik duruş örneği gösterip, şahsıma, yönetim kuruluma, Sağlık Sen Urfa Teşkilatına ve tüm sağlık çalışanlarına desteklerini esirgemeyen, Ülkemizin dört bir yanından teşrif ederek bizleri memleketimizde onurlandıran , mazlumun, masumun ve mağdurun umudu ERBAİN grubunun kıymetli Başkanları, çok değerli sağlık çalışanları, güzide basınımız; hepinizi saygıyla, sevgiyle, alnım açık, başım dik ve gür bir seda ile selamlıyorum.” Diyen Yabir açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, COVİD 19 Pandemisinde kahramanca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımıza, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Malumunuz üzere Sağlık çalışanları her türlü imkansızlığa rağmen bu amansız salgına karşı, eşi benzeri olmayan bir başarıya imza atıyorlar. Birlikte olmanın gurur ve mutluluğunu yaşarken, hastalarımıza Rabbimden şifa, hayatını kaybeden başta sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm dünyayı saran COVİD 19 hastalığı ile mücadelenin en ön saftaki üyeleri olan sağlık çalışanlarımız için bir arada ve dayanışma içinde olduğumuzu göstermesi açısından da bu günün anlamının farkındayız. 

MERHUM MEHMET AKİF İNAN'IN, MEZARI BAŞINDA TOPLANMAMIZIN ELBETTE Kİ ÖNEMLİ BİR SEBEBİ VAR

 “İnsanı ilgilendiren her şey bizi ilgilendirir” anlayışıyla, erdemliler yolculuğuna başlayan Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu olmasının yanında, bağlı sendikalarıyla birlikte “Çağın Erdemliler Hareketi” sıfatıyla yürüttüğü soylu mücadelenin gereği olarak; insanı, insan onurunu, şerefli ve haysiyetli bir yaşam tarzını, haksızlıklara karşı hakkı, özgürlükleri ve emeği, medeniyetimiz ve medeniyetimizin her bir değerini kendisine ilke edinerek bugünlere gelmiştir.

Tam da bu anlamda, bugün burada, "Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/ destanlar yayılır mezarımızdan" dizelerinin sahibi Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan'ın, mezarı başında toplanmamızın elbette ki önemli bir sebebi var.

Sizlerin de bildiği gibi bundan yaklaşık iki sene önce Şanlıurfa'da Sağlık-Sen şube seçimimizi gerçekleştirdik. O dönem kamuoyuna da yansıyan bugünün bankacısı, eskinin Genel Başkanı Sayın Mahmut Kaçar'ın seçimlere doğrudan müdahale etme çabası olmuştu. Ancak seçimi kazanmak bize nasip oldu. Fakat ne hikmetse bu durumu en çok da Sayın Mahmut Kaçar hazmedemedi. Anladığımız kadarıyla Sayın Kaçar, bu demokratik seçimin tepeden inme bir yöntemle ve tam iki sene sonra antidemokratik bir şekilde rövanşını almaya çalışıyor.

SAĞLIK-SEN TARİHİNDE BİR İLK YAŞANIYOR

Değerli arkadaşlar, sağlık-sen tarihinde bir ilk yaşanıyor. Seçimle geldiğim  görev, delegelerin tevdi ettiği yetki hiçe sayılıyor. Şubemize resmen darbe yapılıyor. Sağlık-Sen Şanlıurfa şube başkanı olarak geçen hafta haksız, hukuksuz ve onur kırıcı bir şekilde Sağlık-Sen Genel Merkezi tebliği ile  görevden alındım. Seninle çalışmak istemiyoruz denilerek önce istifa etmem istendi, teşkilatımızın karşı çıkması sonrası da; Çok çirkin ve dayanaksız bir şekilde, mesnetsiz ithamlarla görevden alındım. Hemen, peşinden söylüyorum. Çamur at izi kalsın mantığıyla ortaya atılan iddiaların tamamı maksatlıdır. Hukuki yollara sonuna kadar başvuracak, mahkeme mahkeme dolaşacak ve seçimle geldiğim koltuğa mahkeme kararıyla geri döneceğim inşallah. Çünkü ben hiçbir suç işlemedim. Yüz kızartıcı hiçbir meselem yok. Alnım açık, başım dik elhamdülillah. Sendikamızın maddi-manevi her türlü değerine sonuna kadar sahip çıktım, çıkmaya da devam edeceğim.

MAHMUT KAÇAR'IN ALENEN DESTEKLEDİĞİ EKİBE KARŞI SEÇİM KAZANDIM.

Birilerine göre suçluyum, çünkü Mahmut Kaçar'ın alenen desteklediği ekibe karşı seçim kazandım. Neler oluyor neler. Sayın Kaçar'ın arzu, istek, temenni ve direktiflerine uygun şekilde beni görevden alan  Sağlık Sen Genel Başkanına Memur-Sen Konfederasyonumuzun kurucu genel başkanı merhum Mehmet Akif İnan'ın memleketi Şanlıurfa'dan, memleketimden seslenmek istiyorum: Sayın Durmuş, ben kılı kırk yararcasına şubemizin parasına puluna sahip çıktım, asla har vurup harman savurmadım. Buna rağmen benim evime ekmek götürdüğüm maaşıma el koydunuz. Sendikamızın üye aidatlarından gelen gelirine el koydunuz. Saglık çalışanları Covid 19 pandemisinde ek ödeme, kadro, Seyyanen zam gibi sorunlara çözüm beklerken, siz gündem değiştirmek için eleştirel tavrı ve sırf genel başkanlık seçimlerinde size destek vermediği  dolayısıyla bir şube başkanınızı ve yönetim kurulunu tepelemeye mi çalışıyorsunuz? Benimle birlikte bir yardımcıma da aynı mesnetsiz gerekçelerle yöneticilikten süresiz uzaklaştırma cezası verildi.Pandemi sürecinde seyahat kısıtlaması varken ve kanun gereği yazılı savunma hakkı gasp edilen diğer 5 yönetim kurulu üyelerimize sırf Ankara'ya gidemedikleri için disiplin cezası verildi.Yetmedi şimdi de şube denetleme kurulu üyelerimize genel merkez disiplin kurulunca soruşturma açıldı.Fakat yanılıyorsunuz!

NE YAPARSANIZ YAPIN BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ

Benim hesabını veremeyeceğim tek bir kuruşum yoktur. Siz bizimle uğraşmayı bırakın artık. Artık bizim sizin adınıza hesap  veremediğimiz konularda çıkın, kendi hesabınızı kendiniz verin.

Hesap deyince, hesap yapmayı iyi bilen bankacı Sayın Mahmut Kaçar, siz de lütfen bankanızla ilgilenininiz. Bankanızdaki faiz oranları ile ilgileniniz. Repo ile kredilerle ilgileniniz. Lütfen sizler Türkiye'nin bu zor günlerinde sizden beklenen finansal işlere kafa yorunuz. Bakın sizin haricinizde Sağlık-Sen'in iki eski Genel Başkanı daha var. Bakın onlar nasıl ki kendi işlerinde güçlerindelerse siz de gidin kendi işinize gücünüze bakın.

MAHMUT KAÇAR, SİZE HODRİ MEYDAN

İllaki oyun oynamak istiyorsanız, Sayın Mahmut kaçar, size hodri meydan. Eğer sendikacılığa eski günlerdeki gibi o kadar hevesiniz varsa, kapalı kapılar ardından nüfuzunuzu kullanma gibi kaçak dövüşleri bırakın gelin çıkın karşıma. Önce memuriyete dönün, sendikamıza üye olun ve Şanlıurfa Sağlık-Sen şube başkanlığı için yarışalım. Ve ben boyunuzun ölçüsünü size seçimde vereyim.

Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi olarak ifade etmek istiyoruz ki bizler hak, emek ve alınteri mücadelemizde zulme rıza göstermeyeceğiz diyerek, başta sağlık çalışanlarının olmak üzere Ülkemizin, milletimizin ve ümmetin derdiyle dertlenirken; Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesine reva görülen uygulamalar, emek ve hak mücadelesi veren bir sendikaya, hele de bugün mezarı başında bulunduğumuz ve "Gel kurut bu çağın kargaşasını/ seninle beklenen şimdi şafaktır" dizelerinin sahibi Merhum Genel Başkanımızın kurucusu olduğu Memur Sen ailesine ve Sağlık Sen'e şeklen de muhtevasıyla da yakışmamıştır.  

Bugün Şahsıma ve yönetim kurulumuza yapılan bu zulüm, sendikamız içindeki en büyük tehdit unsuru olan mezkur şahsın sergilediği tavır, özelde Şanlıurfa'daki sağlık emekçisi kardeşlerimin iradesine ve demokratik tercihlerine,  genelde ise tüm sağlık camiasına ve daha da ötesi kendisinin de halen görev aldığı ve temsil ettiği siyasi iradenin hukukuna kast edişinin açıkça bir göstergesidir.

LİYAKATSİZ, VE VASIFSIZ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI DA BİZİ BU AÇIKLAMAYI YAPMAYA MECBUR ETTİ

Gelinen noktada kurucu değerlerinden uzaklaşmış, sadece kamera önlerinde ve toplantılarda namus ve şeref kelimelerinin anlamını hatırlayan, mobbing ve zülmü kendisine vazife edinmiş liyakatsiz, ve vasıfsız bir yönetim anlayışı da bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur etmiştir. 

Şubelere müdahale edilmeyeceği yönünde tüm teşkilatın önünde  söz veren Sayın Durmuş, bundan bir kaç ay önce de "Döner Sermaye Yönetmeliği Değişmezse Bu Genel Başkan Gider, Yönetmeliği Değiştirecek Adam Gibi Bir Genel Başkan Gelir!" demişti. Şubelere müdahale ediliyor, döner sermaye yönetmeliği ise değişmedi. O halde size düşen gereğini yapmanızdır.

Kara bir bulut gibi teşkilatımızı kuşatan mezalimin sistematik olarak gerçekleştirme niyetinde olduğu, Sağlık Sen'i tek elden yönetme arzusuna ve yapılan yanlış uygulamaların meşrulaştırılmasına sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Mazlumların çığlıklarına kulak tıkayan bütün taraflar, seçilmiş bir başkanı yok ederek var olacağını zannedenler büyük bir yanılgı ve gaflet içerisindedir. 

Şanlıurfa'da olan biten her şey ilgililere bir çok kez usulü dairesinde aktarılmış ve durumun vahameti bütün ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Bu doğrultuda başta Memur Sen Genel Merkezine ve sosyal taraflara büyük bir görev düşmektedir. Haksız ve hukuksuz yöntemlerle operasyonların çekildiği bir uygulama görmezden gelinmemelidir.  

BURADAN BANKA YÖNETİMİNE DE SESLENİYORUM!

Bankanızın yönetim kurulu üyesine sahip çıkarak, söz konusu şahsın sizlerin ilgi alanı dışındaki konularda maksadını aşan rol çalma çabalarına müsaade etmeyin. Eski genel başkanın sendikamızla ilgili resmi bir hüviyeti ve hatta bir sendika üyeliği bile söz konusu değildir.

Bütün bu yaşananlar karşısında zulme rıza göstermeyen erdemli yolcular olarak sorumluluk almaktan ve sırasıyla gerekenleri yerine getirmekten kaçınmayacağız. Merhum Genel Başkanımızın "Doğ ey güneş erit taştan adamı/ Ve kurut taşları diken elleri." dizelerine kulak vererek bizi yalnız bırakmamak için bugün yanımızda yer alan ve farklı sebeplerle buraya gelemeyen, bununla birlikte sarihen görünmese de gönülden dualarıyla destek verdiğini bildiğimiz şube başkanlarımızın temsil ettiği Erbain grubu olarak, ‘gemi batarken bayrak direğini boyayan kaptan olma’ sevdasını reddediyoruz. Aynı şekilde demokrasi ağacının kökleri yanarken, dallarından meyve toplama derdinde olmaktan imtina ediyor, sendikamızın ve kahraman sağlık çalışanlarının temel sorunlarını çözmeye odaklandığımızı ilan ediyoruz.

Memur-Sen’e ve bağlı sendikalarına duyulan güven ve takdirin yüklediği sorumluluğun gereklerini yerine getirmek şöyle dursun, sağlık çalışanlarının talep ve beklentilerini hayata geçirmekten aciz,  hizmet kolumuzdaki kamu görevlisi potansiyelini sendikamızın kapasitesine dönüştürmekten uzak, teşkilatımızın birlik ve beraberliğine zarar veren, sendikal mücadelemizin önceliklerine aldırmayan bir anlayışa hiç bir surette esir olmayacağız.  

VESAYET ODAKLARINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ.

Kendi hedefleri doğrultusunda koca bir camiayı riske atmaktan endişe duymayan, kurumsal yapımıza, ilkelerimize ve değerlerimize kast eden kuklalara, kuklacılara, korsan yönetim zihniyetine ve vesayet odaklarına asla müsaade etmeyeceğiz.

Bilinmelidir ki; SAĞLIK-SEN, 250 bin üyenin alinterinin teşekkülüdür. Urfa'da başlayan sendikal hareketimiz, yine Urfa'da ayağa kalkacaktır. ERBAİN hareketi olarak merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimizin mirasına ve 250 bin üyemizin alın terine sonuna kadar sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 

Teşkilatımızı sarmalayan vesayet odaklarına, yapılan karalama kampanyaları ve zulümlere karşı dik duruş sergilemenin onurunu yaşayan ve yanımızda olduğunu gönülden bildiğimiz, fakat bugün burada bulunamasa da dualarıyla bize destek olan tüm şube başkanlarımıza ve bütün gönül dostlarımıza selam olsun. 

HEMŞEHRİM VE ABİM MERHUM MEHMET AKİF İNAN'I SAYGI, MİNNET  VE ÖZLEMLE ANIYOR

Haksızlığa uğrayan kim varsa bizim tarafımız onun tarafıdır diyerek bizleri yalnız bırakmayan tüm sağlık çalışanlarına ve teşkilat mensuplarımıza da selam olsun. 

Son olarak, mezarı başında bulunduğumuz hemşehrim ve abim merhum Mehmet Akif İnan'ı saygı, minnet  ve özlemle anıyor, siz değerli sağlık çalışanlarımıza, kıymetli basın mensuplarımıza  ve misafir olan Erbain grubu Başkanlarımıza katılımlarından dolayı tekrar şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.