Adil Kurban yaptığı açıklamada "Biz yapılan işe bakarız sadece kişinin lafına değil." diyen Kurban, Risale-i Nur kitabının ismini vermeden ilgili kitap dediği açıklamasında "birkaç yıl önce internette akademisyenlerin katıldığı bir toplantıda bir katılımcının yerine ben çok rica ettikleri için kendimi katılmak zorunda hissettim. Bu toplantıda kullandığım bir cümlede şunu anlattım bu devirde insanların bir şeye inanması için ikna olması gerekiyor bu da ispat ve izahla olur. İşte bunu yapan bir izah olan bu ilgili kitaplar bunun için öğretilmeli. "  dedi.

Kurban'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Değerli meslektaşlarım kurucu arkadaşlarımın da ricası ile piyasaya sendikamızı yıpratmak maksadıyla sürülen video parçaları hakkında bazı bilgileri vermemin uygun olacağını düşündüm.
Peki neden bu bilgileri bugüne kadar merak edenlere vermedim zira bizim sendikamızda kişiler değil kurumsal yapı ve bu yapının tüzüğü önemlidir. Biz yapılan işe bakarız sadece kişinin lafına değil. Özet olarak ben her ne kadar akademisyende olmasam yaptığım ve yayınlanmış çalışmalarım var. Hatta biri içinde malpraktis bölümü de nasıl denk geldiyse oldu. Hastanelerde çalışan uzman hekimlerin başlıca sorun ve çözüm önerileri çalışmamda da anladım ki siyaset çalışmaya değil başka önem verdiği şeylere bakıyor.

İSPAT VE İZAHLA OLUR

Her ne ise bu yüzden birkaç yıl önce internette akademisyenlerin katıldığı bir toplantıda bir katılımcının yerine ben çok rica ettikleri için kendimi katılmak zorunda hissettim. Bu toplantıda kullandığım bir cümlede şunu anlattım bu devirde insanların bir şeye inanması için ikna olması gerekiyor bu da ispat ve izahla olur. İşte bunu yapan bir izah olan bu ilgili kitaplar bunun için öğretilmeli. Ve bizim gerçek kültürümüz bilgiye aşıktır. Kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşma üzerinedir.

NE DEMİŞTİ?

Hekim sendikası Başkanı Adil Kurban youtube kanalında yaptığı açıklama da "Okutulan kitapların güncellenmesi gerektiğini ifade eden Kurban, "İnsanın İslamiyeti bulması yaşaması tanıması Allah-u Te'alayı bilmesi çok kolay değil. Çok kolay şirke girebilir. Eğitim sistemimizi düzeltelim. Risale-i Nur'u lütfen Milli Eğitim'e sokalım." demişti. Açıklamalarının tamamına "Hekim Sen Başkanı Kurban: Risale-i Nur MEB Müfredatına Girmeli!" başlıklı haberimize TIKLAYARAK erişebilirsiniz. 

HEM SOLCU, HEM SAĞCI HEM DE ATEİSTLER SENDİKAMIZA ÜYE OLUYORSA..

Bu konuda bu kadar ama peki bir kişiye yapılan saldırıların maksadı nedir. İşte düşünün bir serviste aynı branşta çalışan 3 farklı görüş sahibi bir twitte paylaştığım gibi hem solcu hem sağcı hem ateist farklı kişiler bir sendikaya girdilerse bu ancak tüzüğünde bunun garantisini veren Hekimsen olabilir.

SENDİKAMIZ NE SAĞA NE SOLA ÇEKİLEMEZ

İşte bu durum bir kesimde öfke oluşturuyor zira onlar bizim için değil sekonder maksatları için hareket ederken ele geçiremeyecekleri ve tek derdi hekimler ve ideal sağlık sistemi olan bu nadide yapıyı oyun bozucu görüyor ve her şeyi onun fertlerini vurarak durdurmaya çalışıyor. Bizim ise tek derdimiz işte bizi yurtdışına bile kaçıran 4 ana sorunumuz. VE BU SENDİKA NE SAĞA NE SOLA ÇEKİLEMEZ, SİSTEMİ DÜZELTMEKTEN HAKLARIMIZI ALMAKTAN BAŞTA BİZİM MUTLULUĞUMUZDAN BAŞKA MAKSADI OLAMAZ 

İşte biz bu yüzden birçok sendika ve STK'nın sevilmeyeniyiz. Hekimlerin Hekimsen çatısı altında bir araya gelmeleri ve 13 bini aşmış üyelik başvurusu haklarımıza karşı olan her kesimi korkutuyor ve bize karşı her yolu yolsuzluğu deniyorlar. Siz bu ikiyüzlülere inanacak mısınız sendikanıza sahip çıkmayacak mısınız !?