Memur İstedi Hükumet Yaptı: Sendika Üyelik Ve İstifa E-Devlet Üzerinden Yapılacak!

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan memurların uzun zamandır talebi olan e devlet platformundan sendika istifa üyelik işlemleri yeni bir düzenleme ile hayata geçiriliyor. 

Entegrasyon ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY, memur kesimini yakıdan ilgilendiren sendika işlemlerinin yakın zamanda e devlet üzerinden yapılabileceği söyledi.

Şu an ki uygulamaya göre işçi yada memur sendika üyelik, istifa vb gibi işlemleri fiziki olarak yapabilmektedir. E- devlet platformuna yeni çalışmanın entegre edilmesiyle birlikte artık tüm süreçler e devlet üzerinden yürütülebilecek.

Çalışan işçi yada memur kendi kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra sendika hizmetlerinde üyelik ve istifa başta olmak üzere tüm işlemleri online ortamda yapabilecekler. 

Entegre hizmet çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması beklenmektedir.

E DEVLET MEMUR SENDİKA İSTİFA ÜYELİK

turkiye.gov.tr E Devlet üzerinden hali hazırda işçi sendikalarının üyelik ve üyelik istifa işlemleri ile üyelik doğrulama işlemleri yapılabilmektedir. Özellikle memur sendikalarının istifa ve üyelik işlemlerininde bu platforma taşınmasıyla beraber yoğun sirkülasyon yaşanacağı belirtiliyor. Bilindiği üzere bu işlemler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden gerçekleştiriliyor