Bu ilkesel düşünceyle TTB öncülüğünde düzenlenen 29 Mayıs Beyaz Mitingi'ne katılım sağladıklarını, bundan sonra gerçekleşecek her türlü hekim hak ve onurunu savunma girişimine kayıtsız şartsız destek olacaklarını, tüm hekim oluşumlarından da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti.

Hekimlik misyonunun olması gerektiğinden çok aşağı seviyelerde olduğunu, bunun sebebinin ise sağlıkta dönüşüm politikalarının yıkıcı sonuçlarının iyi hesaplanamaması gerçekliği olduğunu vurgulayan Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulu, yazılı bildiriminde, "Bulunduğumuz zifiri karanlıktan aydınlığa çıkmanın mücadelesini veriyoruz, sonuç alınabilmesi için hekim sendikaları, hekim dernekleri ve diğer çatı örgütlerinin amasız, fakatsız, lakinsiz olacak şekilde hekim hak ve onuru temelli bir ortaklaşmaya gitmesi gerektiğini savunuyoruz" dedi.

Sahadaki beklenti, hekim hakları temelinde mücadele eden tüm yapıların, hekim hak ve onur mücadelesi temalı asgari müşterekte birleşerek mücadele etmesidir. Arzu edilen başarı ancak burada oluşan birliktelik kaynaklı gelişecek güçlü sesin duyulması ile elde edilebilir. Hekim Birliği Sendikası, bu gerçekliği kavrayamayanlara, sahanın sesine kulak tıkayanlara gerekli cevabın, saha tarafından taleplerini dikkate alarak hareket etmeye çalışan yapıları büyüterek vereceğini düşündüklerini belirtti.

Bu anlamda hekimlik hak ve onuru için mücadele eden her yapıya destek verecek olmanın ilkesel sorumluluğuyla cesur davranarak 29 Mayıs Beyaz Mitingi'ne katılan tek hekim sendikası olduklarını belirtti. Bu cesaretin yayılması gerektiğini, hekim sendikalarının hekim hak ve onur mücadelesi veren her yapıyla amasız, fakatsız, lakinsiz ortaklaşmayı başarmasının, sahada olan ve sendikal mücadeleye umut bağlayan 40.000 civarı üyelerine karşı duydukları sorumluluğun gereği olduğunu dillendirdi. Sonuç almaya yönelik bu girişimlerin daha sağlam temelde oluşabilmesi için bütün hekim sendika, dernek ve çatı örgütlerinin katılacağı bir çalıştay yapma düşüncelerinin olduğunu belirterek, buradan tüm hekim örgütlerine dayanışmayı büyütme ve sahanın beklentisini karşılayarak sahaya ciddi umut olma çağrısı yaptıklarını belirtti. Bu tarihi sorumlulukla gerekli mücadeleyi vermek yerine uzak durmayı seçenler muhakkak bu durumun faturası ile yüzleşirler denildi. Tüm hekim sendika, dernek ve çatı örgütlerinin beraber hareket etmesi karşısında hekimlerin içerisinde bulunduğu zorlu şartlardan çıkışının kolaylaşacağı ve talep edilen hakların önünde hiçbir gücün duramayacağı belirtildi. Güçlü olmak için birlikte mücadele etmenin en önemli ve gerekli durum olduğunun altı çizildi.15.06.2022 tarihinden önce meclise gelecek özlük düzenlemesinin hekimlerin beklentisi doğrultusunda gerçekleşebilmesi için sesi yükseltmeye ve tüm hekim sendika, dernek ve çatı örgütlerini üyelerine karşı duydukları sorumlulukla hareket etmeye davet etti.

Bu anlamda çalıştay daveti için diyalog kurulan hekim yapılanmalarının kendileri ile aynı hassasiyet ve sorumluluk bilinciyle davete olumlu cevap vermelerinden hekim olma kimliğiyle memnuniyet duyulduğunu, davet götürülecek diğer hekim çatı örgütlerinin de aynı sorumluluk bilinciyle hareket ederek dayanışmayı büyüteceği inancı içerisinde olduklarını belirtti. Hekim Birliği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamanın son bölümünde hekim hak ve onuru hattında mücadele eden tüm bireysel ve örgütlü yapılara en içten selam, sevgi ve saygılarını ilettiklerini belirtildi.