Olayın Hep Sen sendikasına bildirilmesinin ardından sendika, üyesi için yapılan görevlendirmenin mevzuata aykırı olduğunu belirtti ve mevzuata uygun şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti. Ayrıca, bu düzenlemenin sadece ilgili birimde değil, kurumun tüm birimlerinde gözetilerek gerekli değişikliklerin yapılması gerektiği vurgulandı. Konunun yargıya taşınabileceği de bildirildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DUYARSIZ KALMADI

Hep Sen sendikasının bu cevabı ve talebi üzerine kurum yöneticileri, sendikal ayrımcılık yapıldığı algısı yaratılmaması adına konunun Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne intikali noktasında aksiyon almışlardır. Bunun üzerine Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tüm sorumlu ve gözetmen (süpervizör) hemşirelerin mevzuata uygun şekilde görevlendirilmesi noktasında gerekli adımların atılmasını talep etmiştir. Netice olarak hastanedeki tüm ilgili görevlendirmeler mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmiştir.

HEP SEN MÜDÜRE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuya hassasiyetle yaklaşan ve herhangi bir ayrım gözetmeyen Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz ÖĞÜTLÜ’ye; Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Adil Murat AKGÜL’e ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine SEVİM'e teşekkürlerimizi sunarız.

MEVZUATA AYKIRI GÖREVLENDİRMELERİ İHBAR EDİN!

HEP-SEN olarak, tarafgirlik yapmamak ve iş barışını sağlamak adına, ilkelerimize ve değerlerimize binaen doğrunun yanında olmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu kapsamda, ülkemizdeki tüm sağlık kurumlarında yönetici atamalarının mevzuata uygun şekilde düzenlenmesi için tüm tarafları hassasiyete; sağlık camiamızı da şahit oldukları mevzuata aykırı her görevlendirmeyi bizlere ihbar etmeye davet ediyoruz.